Francuska traži da se Skajp prijavi kao operater!

Vlasti ističu da obavljanje poslova operatera elektronskih komunikacija, pre svega pružanje telefonskih usluga javnosti, obuhvata i poštovanje određenih obaveza

  • 0

Vlasti za regulisanje poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja u Francuskoj Arcep objavile su da su informisale pravosuđe o mogućem propustu komunikacionog softvera Skajp da ispuni svoju obavezu da se prijavi kao komunikacioni operater u ovoj zemlji, objavljeno je danas na veb-sajtu expansion.com.

Arcep podseća da obavljanje poslova operatera elektronskih komunikacija u Francuskoj ne zahteva administrativnu dozvolu, već samo preliminarnu izjavu, ali da neizvršavanje tog postupka ipak predstavlja krivično delo.

Vlasti ističu i da obavljanje poslova operatera elektronskih komunikacija, pre svega pružanje telefonskih usluga javnosti, obuhvata i poštovanje određenih obaveza, među kojima je i preusmeravanje hitnih poziva posredstvom rutera.

Korisnici Skajpa, koga je 2011. godine kupio Majkrosoft, mogu realizovati audio ili video pozive besplatno ili po nižoj ceni preko interneta, koristeći svoj računar, pametni mobilni telefon ili tablet uređaj, ne koristeći mreže fiksne telefonije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA