Yahoo! povećao profit za 36 odsto od kako je žena na čelu!

Pored toga, vrednost akcija ove kompanije je od stupanja na funkciju nove generalne direktorke Marise Majer skočila za 50 odsto

  • 1

Američka kompanija Yahoo u prva tri meseca ove godine povećala je neto profit za 36 odsto, zadržala nepromenjen neto prihod, dok je na zaradi od reklama izgubila 11 odsto.

U skladu sa ovim rezultatima, vrednost akcija ove kompanije, koja je od stupanja na funkciju nove generalne direktorke Marise Majer, skočila je za 50 odsto, u prvom kvartalu 2013. smanjena je za četiri odsto, preneo je francuski Figaro.

Neto profit iznosio je 390 miliona dolara (0,35 dolara po akciji), u odnosu na 286 miliona (0,23 dolara po akciji), u istom periodu godinu dana ranije.

Neto prihodi, koji isključuju zaradu koja se deli sa internet partnerima, stabilizovali su se na 1,07 milijardi dolara. Međutim, prihodi od oglasa na Yahoo! stranicama opali su u istom periodu za 11 odsto na godišnjem nivou.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skituljko

    23. april 2013 | 21:30

    Dobri stari yahoo,moj prvi mail nalog je bio Yahoo,i prvi msn koji sam koristio je bio njihov.Drago mi je sto su poceli da staju na noge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA