Jutjub počinje da naplaćuje gledanje videa

Pretplatnici će na odabranim kanalima imati pristup ekskluzivnim snimcima, TV emisijama i filmovima, a plaćanje pretplate moglo bi i da ukloni reklame sa besplatnih snimaka

  • 1

Za gledanje sadržaja sa nekih od specijalizovanih kanala popularnog Guglovog video-servisa, korisnici će od ove nedelje morati da plaćaju pretplatu.

Kako javlja "Fajnenšal tajms", mesečna pretplata za neki kanal iznosiće 1,99 dolara, a oko 50 kanala će se naplaćivati. Pretplatnici će, na odabranim kanalima, imati pristup ekskluzivnim snimcima, TV emisijama i filmovima. Plaćanje pretplate moglo bi i da ukloni reklame sa besplatnih snimaka.

Jutjub je preuredio stranicu i uveo kanale u decembru 2011, a u oktobru prošle godine su uveli 60 partnerskih kanala poput "BBC Worldwide On Earth", "Jamie Oliver Food Channel", "Mixmag TV", "Channel 4", "Film 4", "Howcast" i "The Onion".

Još nije poznato koji će se od ovih kanala naplaćivati, a zarađenim novcem će se finansirati novi TV i filmski programi koji će se prikazivati isključivo onlajn.

Novi kanali pomogli su Jutjubu da svoju publiku proširi na milijardu korisnika, koji mesečno pogledaju blizu šest milijardi sati snimaka.

Još nisu zvanično potvrđeni planovi o pretplati, ali glasnogovornik kompanije navodi: "Gledamo da stvorimo platformu za pretplate kako bismo mogli da napravimo još bolji sadržaj za naše korisnike".

Glasine o pretplati počele su još u januaru, kada se uprava Jutjuba sastala sa grupom producenata.

(Telegraf.rs / Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA