GUGL PREDLAŽE: Umesto šifre za mejl samo se isplazite!

Istraživanja na ovom polju su odavno u povoju, pa tako Motorola razmišlja o tetovažama i pilulama, a Epl namerava da se pridruži kompanijama koje se oslanjaju na čitače otisaka prstiju

  • 0

Šifre za naloge za pristup mejlu, IM servisima, podacima ili za otključavanje uređaja bi u narednim godinama mogle da postanu prošlost - Gugl misli da će ih zameniti - grimase.

Istraživanja na ovom polju su odavno u povoju, pa tako Motorola razmišlja o tetovažama i pilulama, Epl namerava da se pridruži kompanijama koje se oslanjaju na čitače otisaka prstiju, a tu su odavno programi za prepoznavanje glasa i "filmsko" skeniranje rožnjače.

Gugl je prijavio patent u kome koristi softver za prepoznavanje lica, koji bi određeni izraz uporedio sa postojećom fotografijom iz baze i tako proverio autentičnost.

Predviđeno je da svaki put kada softver zatraži identifikaciju korisnik promeni izraz lica pomeranjem očiju, obrva, usta, čele, pa čak i nosa.

U patentu se navodi da se zbog sigurnosti predlažu "namigivanje", "pomeranje obrva", "boranje nosa" i "plaženje jezika".

Patent još čeka na odobrenje, a komentar Gugla još nije stigao.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA