Palestinac koji je hakovao Zakerbergov profil dobio 12.000 dolara nagrade

Novac mu neće stići od kompanije Facebook, već od kampanje koju je pokrenuo programer Mark Maifret i koja podržava nastavak njegovog rada

  • 2

Palestinski haker Kalil Šreteh, koji je ovog vikenda postao poznat jer je otkrio grešku u sistemu Facebooka i taj propust objavio na profilu osnivača društvene mreže Marka Zakerberga, dobiće najmanje 12.000 dolara za ovaj podvig.

Novac mu neće stići od kompanije Facebook već od kampanje koju je pokrenuo programer Mark Maifret.

On je dao prvih 3.000 dolara i postavio cilj od 10.000, koji je već premašen. Maifret je u opisu kampanje na GoFundMe napisao kako će sav novac otići Šretehu, kako bi podržali nastavak njegovog rada i otkrivanje drugih sigurnosnih propusta.

Kalil je Facebookovim inženjerima prijavio grešku u sistemu Whitehat programa, u kojem se programeri koji pronađu grešku nagrađuju sa najmanje 500 dolara za otkrivanje propusta. Međutim, Facebook ga je prvo ignorisao, ali on je odlučio da ovakav propust objavi na profil Zakerberga.

Na kraju se Facebook službeno izvinio Palestincu zbog odbacivanja njegove prijave, ali nisu promenili odluku o davanju nagrade.

(Telegraf.rs / Izvor:ibtimes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA