LINK DANA: Pinterest, društvena mreža koja će vas opčiniti

Cilj Pinteresta: povezati sve ljude na svetu putem 'stvari' koje oni nalaze zanimljivim

  • 0

Koliko često na Internetu nabasate na fotografiju koju želite da pribeležite i organizujete je na neki način sa svojim ostalim fotografijama, pa je sačuvate na svoj računar i tražite prigodni folder, ali kasnije jednostavno ne možete da je nađete, u moru drugih fotografija koje na kraju ne znate ni zašto ste ih čuvali? To zna da bude prilično frustrirajuće, posebno ako ste nadrasli i prerasli klasično "foldersko" organizovanje sadržaja.

Upravo rešenje ovog "problema" stoji kao osnova relativno nove i još uvek ne toliko zastupljene društvene mreže, Pinteresta.

Kako funkcioniše? Ime sve kazuje: nađite na Internetu stvari koje vas zanimaju, i "pribodite" (pinujte) ih virtuelnom "čiodom" na tablu po vašoj želji.

Za početak, morate prvo da pošaljete zahtev za pozivnicu, i sačekajte jedan ili dva dana. Kada vam stigne mejl, ulogujte se preko Fejsbuka ili Tvitera, izaberite svoje korisničko ime i šifru i prevucite dugme Pin It na bukmarks bar.

Sada, svaki put kada naiđete da vrednu fotografiju ili video, jednostavno pritisnite to dugme i otvoriće vam se dijalog preko koga ćete moći da je pinujete na koju tablu želite.

Podrazumeva se da možete da pravite table po svojoj želji, da ih imenujete kako želite i da ih kategorišete po svojoj volji, onako kako vi smatrate za shodno.

Razmišljate o redokoraciji stana, pravite planove za putovanje po jugu Italije i hoćete da ništa ne zaboravite ili se zanimate industrijskim dizajnom i hoćete sve inspirativne stvari na jednom mestu? Nikakav problem. Napravite prikladnu tablu i svaki put kada na netu naletite na sliku ili video koji će vam u tome pomoći - bilo kao direktna želja bilo kao inspiracija bilo kao bilo šta - jednostavno ih pribodite na tu tablu: sada na jednom mestu imate sve stvari koje će vam pomoći u procesu kreacije novog ruha vašeg doma, a pride moći ćete to da podelite i sa svojim prijateljima. Isto važi i za njih: ono što oni pinuju vi ćete videti na svom "tajmlajnu".

Sistem je prirodno sličan drugim društvenim mrežama, ali je dovoljno drugačiji da može da se izbori za svoje mesto pod suncem, i pored teške i ozbiljne konkurencije koju ima: ako je to njihova želja uopšte, pošto je ova mreža potpuno integrisana sa dva najveća socijalna medija, Fejsbukom i Tviterom.

Link dana: Pinterest

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA