Google briše devet piratskih linkova u sekundi!

Torrentfreak je došao do poslednjeg Googleovog dokumenta o transparenciji i otkrio da je u poslednjoj nedelji septembra Google uklonio 5.3 miliona piratskih linkova

  • 1

Organizacije kao što je RIAA, koja se bavi zaštitom autorskih prava muzičke industrije, šalju na milione zahteva kako bi se uklonili „piratski" linkovi sa Googlea. Očekuje sa da njihov broj bude još veći.

Zaključno sa prošlim mesecom, Google je uklanjao 9 piratskih linkova svake sekunde, svakog dana.

Torrentfreak je došao do poslednjeg Googleovog dokumenta o transparenciji i otkrio da je u poslednjoj nedelji septembra Google uklonio 5.3 miliona linkova. To je otprilike 9 linkova po sekundi, 540 u minutu i 32.400 linkova svakog sata. U pitanju je mnogo linkova.

Ovo je trenutno rekord, ali mikro-trend pokazuje konstantni rast tako da će ovaj broj uskoro biti znatno veći. Meta broj jedan bio je sajt za hostovanje dokumenata ZippyShare, dok se na drugom i trećem mestu nalaze Dilandau i BeeMP3.

U pitanju je zaista veliki broj zahteva, ali čini se da je Google u stanju da sa njima izađe na kraj svaki put kada se pošalje zahtev.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA