Od vaših tvitova će biti komponovana tvitofonija

Na nemačkom muzičkom festivalu će se 3.marta izvesti tvitfonija, odnosno kompozicija koja će biti napravljena zbirom najoriginalnijih melodija koju pošalju korisnici Tvitera širom sveta

  • 0

Organizatori Kurt Vajl festivala u istočnonemačkom gradu Desau pozvali su korisnike Tvitera da putem ove društvene mreže šalju kratke kompozicije koje će kasnije biti aranžirane za simfonijski orkestar i izvedene tokom trajanja muzičke manifestacije.

Kako prenosi AFP, cilj je stvaranje "tvitfonije" na osnovu melodija koje će jubitelji muzike iz celog sveta komponovati i poslati putem Tvitera. Melodije, svaka ograničena na 140 karaktera kao što nalaže Tviter, biće odabrane i aranžirane za simfonijski orkestar.

Tvitfoniju, nastalu na osnovu najoriginalnijih muzičkih tvitova, izvešće 3. marta Filharmonijski orkestar Desaua pod dirigentskom palicom holandskog dirigenta Antonija Hermusa, a ceo spektakl će biti moći da se prati uživo preko interneta.

Festival u Desau, posvećen nemačko-jevrejskom kompozitoru Kurtu Vajlu, održava se od 22. februara do 9. marta uz veliki broj koncerata, projekcija filmova, izložbi i predavanja. Prošle godine ova manifestacija je privukla oko 16.000 posetilaca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA