LINK DANA: Dropboks, vaš hard disk na Mreži

Najpopularniji servis koji vam omogućava da podatke čuvate na tzv. "klaudu", to jest serveru "tamo gore", kome možete da pristupite u svakom trenutku

  • 0

Nismo bili svesni toga, ali zaprepastio nas je broj ljudi koji nikada nisu čuli za Dropboks, zbog čega smo odlučili da vam u današnjem "Linku dana" predstavimo upravo ovaj ultra-korisni sajt.

Radi se o "klaud" servisu, serveru koji služi kao skladište vaših podataka i koji se nalazi negde u Americi (nije bitno gde, nije na vašem računaru), a kome možete da pristupite sa kog god kompjutera želite. Dobre strane ovoga bi već trebalo da vam budu jasne: ako imate nekoliko računara na nekoliko različitih lokacija ili želite nešto da pokažete prijateljima na njihovim računarima, nikada više nećete morati da se brinete o tome da li ste sve poneli sa sobom na eksternim diskovima - jednostavno sve što vam je od značaja čuvajte u Dropboks folderu koji se nalazi na vašem računaru (ili računarima).

Kako funkcioniše? Jednostavno. Preuzmite zvaničnu aplikaciju sa sajta Dropboksa, instalirajte je i napravite svoj nalog. Na računaru će vam se pojaviti Dropboks folder u koji "trpate" sve što želite ili vam je potrebno. U njemu takođe imate u "Public" folder, javni direktorijum koji možete da podelite sa drugima bez potrebe da se oni loguju na vaš nalog.

Dropboks automatski vrši sinhronizaciju podataka, odnosno sve što ubacite u taj folder ili promenite u tom folderu, se momentalno sinhronizuje sa podacima koji se nalaze na serveru. Uzevši u obzir brzine današnjeg Interneta, ovo se odrađuje jako brzo.

Zvanična aplikacija postoji i za Vindouz, i za Linuks, i za Mek, a odnedavno i za "pametne" telefone: pogodili ste - i za Ajfone i za one koji rade na Androidu.

Link dana: Dropbox

(Telegraf.rs)

http://www.telegraf.rs/foto/85433-seksi-bliznakinje-2-deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA