SVET U ŠOKU: Ovaj kineski telefon je JAČI od Samsung Galaxy S7 i LG G5 smartfona (FOTO)

Interesantna je činjenica da sva tri telefona pokreće isti procesor, ali je ipak novi telefon kompanije Xiaomi zabeležio najbolje rezultate

  • 89

Kineska kompanija Xiaomi je na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilnih tehnologija u Barseloni predstavila novi model telefona, Mi 5. Ono što je privuklo veliku pažnju svetske javnosti je činjenica da je ovaj model, prema rezultatima benchmark aplikacije AnTuTu, zabeležio veći broj poena od Samsung Galaxy S7 i LG G5 telefona.

Novi Samsungovi telefoni imaju VODENO HLAĐENJE!

Naime, Xiaomi Mi Note 5 je na AnTuTu-ovom testu osvojio neverovatnih 142.084 poena, dok je LG G5 zabeležio nešto više od 130.000, a Samsung Galaxy S7 oko 120.000 poena.

Interesantna je činjenica da sva tri telefona pokreće isti čipset, a to je Snapdragon 820. Galaxy S7 takođe dolazi i sa Samsungovim Exynos čipom.

Xiaomi Mi 5 ima Full HD ekran od 5,15 inča sa prilično tankim ivicama, senzor za otisak prsta, 4 GB RAM memorije, NFC, kao i brzo punjenje zahvaljujući Qualcomm Quick Charge tehnologiji.

Na pozadini se nalazi kamera od 16 megapiksela sa Sony IMX298 senzorom. Telefon podržava snimanje videa u 4K rezoluciji, a tu je i optička stabilizacija slike sa "4 axis" tehnologijom koja će drastično smanjiti podrhtavanje. Prednja kamera ima 4 megapiksela.

Foto: Xiaomi Foto: Xiaomi

Mi 5 pokreće Android Marshmallow sa sedmom verzijom MIUI interfejsa za koji je zaslužan sam Xiaomi. 

Foto: Xiaomi Foto: Xiaomi

Postojaće tri verzije Xiaomi Mi 5 telefona: Standard edition sa procesorom na 1,8 GHz i 3 GB RAM memorije (cena oko 306 dolara), High edition sa procesorom na 2,15 GHz i 3 GB RAM-a (oko 352 dolara) i Ceramic exclusive verzija koja će imati procesor na 2,15 GHz i 4 GB RAM memorije i koštaće oko 413 dolara

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: phonearena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nobody

    24. februar 2016 | 15:25

    Svako ko se malo razume u telefone zna da apple i samsung bar 30% profita imaju zbog marke a na neke verzije i vise. Svaka cast ovim momcima

  • Herceg

    24. februar 2016 | 16:38

    Kod nas ova marka nije puno zastupljena ali je u svijetu odavno sami vrh ponude. Nasao sam uvoznika za ovu marku i moj sledeci uredjaj ce biti nesto od njihove ponude. Nerealno je davati 700€ za neke samsung,lg itd. modele kad ne nude nista posebno ni novo.

  • rade

    24. februar 2016 | 14:49

    ja imam xiaomi redmi not 3, izuzetno dobar telefon..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA