Prodavci nude automobile bez učešća i kamate

Jedan diler je čak kupcima nudio i letovanje u Grčkoj za dve osobe samo da kupe auto. Za prvih devet meseci 2013. prodato je samo 16.000 novih automobila

  • 4

Prodavci novih automobila u Srbiji se dovijaju na razne načine ne bi li nekako namamili kupce i kako-tako završili 2013. godinu, najtežu još od vremena sankcija.

Za prvih devet meseci ove godine prodato je tek nešto više od 16.000 novih automobila u Srbiji, a recimo, 2008. u istom periodu, u godini kada je ekonomska kriza tek pripretila, prodato je oko 46.000 vozila!

Zato i ne čudi da je nedavno južnokorejska kompanija KIA ponudila prodaju svojih automobila na kredit bez učešća i bez kamate, na 60 mesečnih rata. Pri tome ista kuća nudi i popuste do 2.000 evra za vozila kojih ima na lageru!

Fijat automobili Srbija su još za vreme martovskog sajma automobila obezbedili "subvenciju", kažu, iz sopstvenih izvora od 3.000 evra za model "500 L" uz do skoro najnižu kamatu na tržištu od dva odsto.

Većina uvoznika je marže skresala na minimum, a kupcima nude brojne pogodnosti, od besplatnog kasko osiguranja, produžene "potpune fabričke garancije", do navigacije, patosnica, besplatnog redovnog servisa za sve vreme trajanja garancije, besplatnih kontrolnih pregleda.

Nude i kreditiranje od pet do sedam hiljada evra beskamatno... Jedan od dilera je čak, doskoro nudio i desetodnevno letovanje u Grčkoj za dve osobe svakom kupcu!

Predsednik Srpske asocijacija uvoznika automobila Miloš Petrović kaže da automobili nikada nisu bili jeftiniji, ali da su za prosečni džep srpskog vozača i dalje san.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    27. septembar 2013 | 16:26

    Nek usklade cijene sa platama pa ce videti kako se kupuju auta

  • N. M

    27. septembar 2013 | 18:12

    Skresali marze na minimum, da,da...a onda za 2-3 meseca akcija snizenje za par hiljada € Pa kolika je onda marza? .

  • Chedomir

    27. septembar 2013 | 21:45

    Neka se pozabave kvalitetom usluge i servisa. Pare će se nekako i naći (ko kako i koliko može) za kupovinu novog ili polovnog ali problem nastaje u servisu. Velike cene usluge i nisi načisto u vezi pouzdanosti. Pogotovo je problem sa starijim modelima, a onda počinju improvizacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA