Papa Franja noću hrani siromašne?

Papin raznosač milostinje Konrad Krajevski pokrenuo je nagađanja kako Papa noću izlazi iz rezidencije u Vatikanu i pomaže siromasima

  • 18

Vrhovni poglavar Katoličke crkve noću beži iz Vatikana kako bi pomogao - siromašnima!

Papin raznosač milostinje Konrad Krajevski, pokrenuo je nagađanja kako Papa noću izlazi iz rezidencije u Vatikanu i pomaže siromasima.

- Ako kažem Papi kako večeras izlazim da pomognem siromašnima, on mi odmah odgovara: “Idem s tobom” - rekao je Konrad, Papin raznosač milostinje u Vatikanu.

Ipak, Papin saradnik nije želeo da odgovori na pitanje da li je Papa zaista s njim usred noći izašao iz Vatikana kako bi delio hranu. Rekao je tek kako su odmah shvatili da bi moglo doći do problema sigurnosti jer Papa ni ne pomišlja na neprijatnosti koje bi mu se mogle dogoditi usred noći u Rimu.

Papa se i inače po gestovima, poput ljubljenja bolesnika i pranja nogu delinkventima, razlikuje od svojih prethodnika.

- Papa mi gotovo svaki dan šalje koverte s molbama za pomoć na kojima napiše poruku: “Ti znaš što treba činiti”. Kad utvrdimo da zahtevi nisu lažni, župniku šaljemo ček koji on unovči i odnosi pomoć u ime Pape - objašnjava Krajevski i dodaje kako je prošle godine podeljeno 6.500 pomoći vredne milion evra, a ove godine će biti podeljeno duplo više. Takođe je otkrio kako ga Papa upućuje da troši što više novca na siromašne, da ga ne sme ulagati ni zadržavati.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    30. novembar 2013 | 16:34

    Postajem fan ovog pape

  • TODE

    30. novembar 2013 | 18:28

    Tako se to radi! A da li možete da zadislite naše vladite kao noću bez obezbedjenja i blindiranih automobila šetaju gradom i hrane beskućnike!

  • Samir

    30. novembar 2013 | 19:42

    Papa je dobar covjek i jos bolji svestenik. Ovim cinom svojim on pokusava pokazati svome svestenstvu ,sta im je u stvari posao,a pedofilija,uplitanje u politiku,svadja oko nekretnina , nemoral,bogacenje ,sirenje mrznje. Papa je Veliki covjek i Boziji covjek. Respekt za Papu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA