≫ 

Ne kupujte Huawei telefone: Upozorenje FBI, CIA i NSA bi moglo da skupo košta kompaniju

Kompanija nikako nema sreće sa američkim tržištem

  • 21

Šefovi 6 najvećih tajnih službi u SAD upozorili su ljude da ne bi trebalo da koriste proizvode i servise kineskih tehničkih giganata, kompanija Huawei i ZTE.

Oni su ovu preporuku dali tokom sastanka komiteta za bezbednost, a među njima su bile glavešine FBI, CIA i NSA.

Tokom svog svedočenja, direktor FBI, Kris Vrej, izjavio je da je vlada "veoma zabrinuta u vezi sa rizicima koji mogu da se pojave ako bilo koja kompanija iza koje stoje strane vlade koje ne dele iste vrednosti dobije pristup telekomunikacionim mrežama SAD. To bi vrlo lako moglo da ih stavi u poziciju da kradu ili menjaju vitalne informacije".

Iako je Huawei započeo svoj život kao telekomunikaciona kompanija, njeni telefoni su poslednjih godina postali veoma popularni i traženi, a prošlog sepmtebra je čak prešao Apple i postao drugi najveći proizvođač telefona, odmah iza Samsunga.

Međutim, kompanija nikada nije uspela da se probije na usnosno tržište SAD, a za to je dobrim delom kriva i američka vlada.

Vlasti SAD trenutno razmatrju i zakon koji bi svim radnicima u državnom sektoru da koriste telefone ove dve kompanije.

Sa druge strane, predstavnici Huaweija tvrde da je kompanija "uvek spremna da se povinuje pravilima zemlje u kojoj posluje i ispoljava najviše poslovne standard, kao i da je svesna svih poteza vlasti da se spreči poslovanje u SAD.

- Huaweiju veruju vlade i mušterije u 170 zemalja i ne predstavljamo veći bezbednosni rizik od bilo koje druge tenohloške kompanije, stoji u saopštenju kompanije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    16. februar 2018 | 22:10

    Znači upravo suprotno. Telefoni su im vrh. Američka propaganda

  • Belfagor

    16. februar 2018 | 09:03

    Imam Huawei i zadovoljan sam njim.

  • Komentator

    16. februar 2018 | 13:24

    Smešan pokušaj Amera da podignu prodaju za Apple uređaje jer vide da Huawei nudi daleko više od Iphone-a za daleko manje novca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA