≫ 

Ne postoji način da vratite podatke sa MacBooka Pro ako mu se desi ovaj problem

Čini se da je Apple napravio ozbiljnu grešku

  • 1

Apple je početkom meseca izbacio nekoliko internih apdejta za MacBook Pro liniju. Neke od tih promena, kao što su apdejtovani Intel procesori, su očigledne i više nego dobrodošle.

Druge, poput nove membrane koja tastaturu čini manje ranjivom od prašine i drugih nečistoća, bile su manje očekivane, ali podjednako korisne.

Upravo je srušen najveći mit u koji veruju svi koji su kupili iPhone

Ali bilo je i promena koje uopšte nisu pozitivne - kompjuter ne može da radi na maksimalnoj brzini zbog pregrevanja, a nije moguće doći do podataka sa hard diska ako matična ploča doživi problem.

Foto: Tanjug/AP/Appleove dizajnerske i tehničke promene stvorile su ozbiljan problem

Od 2016. godine, kada je Apple predstavio prvi MacBook Pro sa TouchBarom, SSD je prikačen na matičnu ploču (logic board).

U slučaju da ovaj deo doživi neki problem, postojao je samo jedan način da se dođe do podataka - Apple je ostavio poseban port na matičnoj ploči koji su njegovi stručnjaci mogli da iskoriste da uz pomoć posebne opreme povuku podatke sa hard diska.

Međutim, sada tog porta više nema i ne postoji način da se povrate podaci sa MacBooka pro sa defektnom matičnom pločom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • salek

    24. jul 2018 | 21:31

    Verovatno su napravili varijantu da kontroler ssd diska koji se nalazi na maticnoj ploci na hardverskom nivou vrsi enkripciju podataka koji se upisuju na ssd i u slucaju otkazivanjana ploce podaci na ssd-u ostaju trajno kriptovani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA