≫ 

Samsung i zvanično predstavio svoj savitljivi telefon - pogledajte kako će izgledati i šta znamo o specifikacijama (VIDEO)

Još ne znamo da li će se zvati Galaxy X ili Galaxy F

  • 0

Samsung je upravo predstavio svoj prvi smartfon sa savitljivim displejom, i na trenutak samo dobili priliku da vidimo kako izgleda i kako će raditi.

Zvanično nazvan "Infinity Flex Display", ovaj koncept po prvi put je prikazan na bini na Samsungovoj konferenciji za developere u San Francisku.

Bukvalno je predstavljen u senci, a jedino je mogao da se vidi uključen ekran.

Dizajn podseća na školjku, a telefon ima veliki unutrašnji displej kada je otvoren, i spoljni ekran kada je preklopljen.

Međutim, jedna stvar nam je zapala za oko, a to su nešto veće ivice telefona, što znači da možda opet krećemo od nule kada je ram oko ekrana u pitanju. Trenutno, Samsungov odnos ekrana i ivica oko njega iznosi 84 odsto kod modela Note 9.

Kako bi napravio ovaj displej, Samsung je morao da razvije nove materijale i procese s obzirom na to da je staklo samo po sebi statično i nije fleksibilno.

Savitljivi telefon će biti u stanju da koristi do tri aplikacije u isto vreme, upitanju je funkcija koju Samsung naziva "Multi Active Window".

Foto: Samsung

Sudeći po rečima predstavnika Samsunga koji su bili na bini, ovo nije samo koncept i uskoro možemo da očekujemo masovnu proizvodnju ovih uređaja zahvaljujući velikim tehnološkim probojima koji su napravljeni.

Iako zvanične specifikacije nisu objavljene, veliki broj glasina ukazuje na 512GB prostora za skladištenje podataka, 7.3-inčni displej i bateriju čiji kapacitet bi mogao da bude između 3.000 i 6.000mAh.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA