≫ 

4 fotografije koje samo Huawei P30 Pro može da napravi zahvaljujući kameri koju nema nijedan drugi telefon

Huawei P30 Pro nije samo bolji od konkurencije kada je kamera u pitanju, on nema konkurenciju

  • 9

Nešto izuzetno se desilo 2018. godine što je potpuno iznenadilo sve: Huawei je nakon godina suptilnog unapređivanja svoje P serije predstavio telefon sa najboljom kamerom na svetu - Huawei P20 Pro.

Ali to je bio samo početak, jer smo u 2019. godini dobili narednu generaciju koja je bukvalno pocepala knjigu pravila koje se mnogi drže i bukvalno uvela revoluciju u svet mobilne fotografije.

P30 Pro trenutno ima možda najbolju kameru na svetu koju će konkurencija teško dostići, a mi smo rešili da uz pomoć nje napravimo fotografije koje tačno pokazuju koliko je moćna.

Foto: Milena Đorđević

Tajna najbolje fotografije kakvu samo P30 Pro može da zabeleži leži u trostrukom sistemu Leica kamera, a tu je i četvrta TOF kamera za superiorni fokus i stabilizaciju slike.

Ovaj mali senzor postavljen je ispod blica, umesto da bude pozicioniran ispod ostalih objektiva i podeljen je na dva dela.

Hauwei koristi ovaj senzor kako bi uradio dve stvari - pružio superioran bokeh kvalitet, ali i za izvođenje merenja u realnom vremenu (dužina, udaljenost i obim sa preciznošću od 98.5 odsto).

Ali pravi dragulj ovog telefona je definitivno periskopski senzor.

Periskopski objektiv dozvoljava 5X optički zum koji gotovo da ne dovodi do bilo kakvih deformacija u oštrini kada se koristi.

Foto: Telegraf.rs

Umesto klasičnog uređenja staklenih ploča, ovaj objektiv koristi ogledalo koje se sklapa kao periskop, zbog čega dozvoljava veći zum nego što to većina telefona zbog svojih fizičkih ograničenja može da izvede, a da to pritom drastično ne utiče na performanse.

Ovaj objektiv koristi nekoliko objektiva, a prizma na zadnjoj strani telefona preusmerava svetlo ka njima koji dodatno zumiraju sliku koja dolazi do senzora.

Ova postavka takođe dolazi sa optičkom mehaničkom stabilizacijom kako vam slika ne bi previše bežala pri većem zumu.

Na raspolaganju imate i telefoto objektiv koji je u stanju da izvuče 10X "hibridni zum" bez primetnih deformacija.

Foto: Telegraf.rs

I na samom kraju tu je ultraširoki objektiv koji ovom telefonu daje raspon i mogućnosti jednom mini DSLR fotoaparata sa gotovo svakim objektivom koji možete da zamislite.

Ne samo da P30 Pro ima najbolju kameru, već nudi i do sada nezabeleženi 50x super zum - koji koristi 10x hibridni i 5x optički zum kako biste mogli da zumirate i jasno vidite objekte koji su jedva vidljivi golom oku.

Foto: Telegraf.rs

Još jedna supermoć kamera na modelu Huawei P30 Pro jesu savršeno svetle slike koje dobijate kada nešto slikate u uslovima slabe osvetljenosti.

Ova fotografija napravljena je u 22 časa uveče u mrklom mraku i pokazuje koliko su senzori na modelu P30 Pro ispred konkurencije.

Foto: Telegraf.rs

Ali uz impresivne performanse, bateriju koja bez problema može da izgura ceo dan, sjajnim bojama i veštačkom inteligencijom koja se brine da sve bude u savršenom redu, Huawei P30 Pro je mnogo više od telefona-kamere.

(Telegraf.rs/Pr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA