• 0

Odmah apdejtujte svoj iPhone jer Apple rešava veliki i opasan problem

Apple je spremio veoma važan apdejt

  • 0

Apple se veoma ponosi činjenicom da je njegov mobilni operativni sistem iOS izuzetno bezbedan. Sigurno nije savršen, ali s obzirom na to da je kompanija nedavno ponudila milion dolara svkaome ko uspe da ga hakuje, jasno je da misli da je veoma bezbedan.

Zato je mnoge iznenadilo kada je Apple uspeo da ponovo aktivira manu koju je prethodno pečovao, a pogađa gotovo sve čiji iPhone ima najnoviju verziju iPhonea.

Ipak, kompanija je brzo reagovala i izbacila hitni apdejt (iOS 12.4.1) kako bi popravila veliki problem - koji je sama stvorila na prvom mestu.

Apdejt je dostupan kao OTA apdejt (over-the-air) svakome ko ima iPhone 5 ili noviji model.

Apple Showcase

Foto: Tanjug/AP

Ako imate iOS 12.4, trebalo bi odmah da apdejtujete svoj telefon.

I dok Apple nije otkrio puno detalja o mani, nju je otkrio Ned Vilijamson iz Google Project Zeroa.

Mana je dozvoljavala hakerima preuzmu iPhone uz pomoć malicioznog sajta. Iako nije poznato da li je neko zaista zloupotrebljavao ovu manu, kao i sa svim drugim stvarima, sigurno je samo bilo pitanje vremena kad aće početi.

Apple sigurno nije planirao da apdejtuje iOS 12.4 na druge verzije jer nas uskoro očekuje iOS 13, ali kompanija sigurno nije želela ni veliki broj nezadovoljnih korisnika i kompromitovanih uređaja pre predstavljanja novih iPhone modela.

VIDEO: Kupila je preskup telefon, a on je iz čista mira EKSPLODIRAO

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima