≫ 

I Android i Harmony: Huawei ne odustaje od svog operativnog sistema, ali ga neće biti u telefonima

Kineska kompanija još uvek nije dobila odobrenje od vlade SAD za nastavak saradanje sa američkim kompanijima, od kojih je svakako najvažniji Google

  • 0

Nakon što je u avgustu predstavio svoj operativni sistem HarmonyOS, Huawei je na tržište izbacio samo jedan uređaj koji ga koristi - Honor pametni televizor.

I pored najave da će u 2020. godini veliki broj novih uređaja biti zasnovan na njemu, Huawei je naveo i da će nastaviti da proizvodi mobilne uređaje zasnovane na Android platformi i da još uvek nema planove da instalira HarmonyOS u svoje telefone, tablete i računare.

Međutim, predsednik Huaweijeve potrošačke grupe za softver Veng Čenglu je izjavio da će, pametni televizori, pametni satovi, pametni zvučnici, kao i različita rešenja u vezi sa virtuelnom stvarnošću biti zasnovana na novom softveru.

HarmonyOS

Foto: Huawei

Važno je naglasiti da kineska kompanija još uvek nije dobila odobrenje od vlade SAD za nastavak saradanje sa američkim kompanijima, od kojih je svakako najvažniji Google.

Tako da, kao što je to bio slučaj sa u oktobru predstavljenim Mateom 30 Pro, Huawei će morati da nastavi svoje telefone da oprema open-source verzijom Androida bez glavnig Google-ovih aplikacija.

(Telegraf.ra/The Next Web)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA