≫ 

Čudo tehnike: Samsungova tastatura koje nema radi "kao prava"

Selfie Type analizira zglobove korisnika i njegov fizički pritisak na površinu

  • 0
Samsung Selfie Type Printscreen: YouTube/CREATOR STUDIO

Samsung je osmislio "nevidljivu" tastaturu koja korisnicima dozvoljava da kuckaju direktno po stolu ili bilo kojoj ravnoj površini, bez potrebe za držanjem telefona. Tastatura se oslanja na veštačku inteligenciju i selfi kameru uređaja, koji treba da prepoznaju spojene pokrete i pretvore ih u kucanje na ekranu.

Virtuelna tastatura Selfie Type, kako je uređaj nazvan, kreirana je na inicijativu Samsungovog C-Lab odeljenja. Ovakav tip tastature nije novost, ali prethodne verzije rade tako što projektuju laserske zrake na površinu u vidu tastature, kako bi korisnicima bilo lakše da kucaju.

Selfie Type je drugačiji, jer analizira zglobove korisnika i njegov fizički pritisak na površinu. Ovaj tip tastature, međutim, nije najbolje rešenje za one koji baš i nisu vešti u kucanju, prenosi The Sun.

Na njihovu sreću, Selfie Type aplikacija ima tutorijal koji objašnjava korisnicima kako se njihovi prsti mapiraju prilikom pritiska na određeni taster. Ako svakodnevno koristite tradicionalnu tastaturu, vaši prsti su već uvežbani i sve što treba da uradite je da se naviknete da ne postoji fizička tastatura ispred vas.

Samsung je objavio video koji prikazuje kako virtuelna tastatura može da se koristi na tabletima i pametnim telefonima. Ovaj projekat je i dalje u ranoj fazi razvoja, zato je malo verovatno da ćemo u skorije vreme videti pametan telefon ili tablet sa ovom funkcijom.

Istraživači iz C-Laba trenutno prikupljaju informacije o različitim tipovima šaka, kao i o različitim stilovima kucanja, koje bi mogle da utiču na rad virtuelne tastature.

(Telegraf.rs/K.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA