≫ 

Microsoftova "interaktivna knjiga" sa Android operativnim sistemom stiže tokom leta

Surface Duo bi mogao da bude shvaćen kao Microsoftov odgovor na aktuelni trend telefona sa ekranom na preklop, s tom razlikom što se njegov ekran ne savija

  • 0
Zaposleni u Majkrosoftu u proseku su radili 4h duže na nedeljnom nivou Printscreen: YouTube/Microsoft Surface

Krajem prošle godine Microsoft je predstavio pomalo neobičan pametni telefon - Surface Duo, prvi telefon tehnološkog giganta iz Redmonda sa Android operativnim sistemom, koji uz to ima i dva ekrana.

Surface Duo bi mogao da bude shvaćen kao Microsoftov odgovor na aktuelni trend telefona sa ekranom na preklop, s tom razlikom što se njegov ekran ne savija, zbog čega bi trebalo da bude otporniji na oštećenja i da kupcima ponudi veću dijagonalu ekrana od 8,3 inča.

Uređaj ima dva klasična, ravna ekrana dijagonale 5,6 inča, spojena šarkama koje omogućavaju da se telefon rasklopi, odnosno sklopi i to za celih 360 stepeni. Surface Duo, tako, svojim dizajnom više podseća na interaktivnu knjigu nego na telefon. Međutim, pozive i sve ostale radnje na koje smo navikli, Surface Duo obavlja kao i svaki drugi Android uređaj. Štaviše, Microsoft je još prošle godine otkrio da je na razvoju njihovog novog telefona sarađivao sa Googleom.

Microsoft je prošle godine, tokom predstavljanja uređaja, naveo da će se Surface Duo na tržištu pojaviti tek krajem 2020. godine, ali izgleda da će se desiti i ranije, piše Windows Central.

Pozivajući se na izvore iz samog Microsofta, taj sajt navodi da se razvoj uređaja odvija brže nego što se očekivalo. Tako bi softverski deo telefona trebalo da bude gotov do kraja aprila, kako bi tokom leta krenula i ograničena proizvodnja.

Iako još uvek nema mnogo informacija o novo uređaju, za pretpostaviti je da će se, ako je već Surface Duo stvarno blizu početka proizvodnje, uskoro pojaviti i detaljnije informacije o specifikacijama.

Za sada se zna da Surface Duo pokreće, već pomalo zastareli ali i dalje moćan čipset, Snapdragon 855, kako i da će uređaj imati 6GB RAM-a i 64GB interne memorije. Pored ovog osnovnog, postojaće i modeli sa više radne memorije i prostora za skladištenje podataka, prenosi Bug.

Kako Microsoft Surface Duo neće imati podršku za 5G standard, koju će mnogi ovogodišnji flegšip, ali i uređaji srednje klase, imati, možda i ne treba da čudi to što proizvođač želi da ga predstavi ranije nego što je to prvobitno planirano.

Video: Nušićev život od danas može da se sluša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA