≫ 

Upoznajte novi Huawei, pametni telefon sa najvećim ekranom na tržištu

Huawei Mate Xs jedan je od prvih uređaja kineske kompanije koji dolazi sa Huawei Mobile Services (HMS) platformom

  • 3
Huawei Mate Xs Foto: Huawei

O njemu smo pričali i pisali mesecima unazad. Nedavno smo imali priliku i da ga uživo vidimo, a dok čekamo da ga detaljnije testiramo, donosimo vam sve detalje o najnovijem "preklopniku" kompanije Huawei. Da, reč je o jedinstvenom Huawei Mate Xs telefonu - jednom od prvih uređaja kineske kompanije koji dolazi sa Huawei Mobile Services (HMS) platformom.

Kompanija Huawei je krajem februara predstavila čitav portfolio pametnih uređaja, među kojima se našao i Huawei Mate Xs. Uz Huawei Mobile Services platformu na ovom telefonu, dolazi i prodavnica aplikacija - Huawei AppGallery. Programeri širom sveta svakodnevno rade na dodavanju što većeg broja aplikacija u prodavnicu, kako bi svi korisnici u njoj pronašli upravo svoje omiljene aplikacije. Sve što je potrebno da uradite, jeste da kreirate svoj Huawei ID, odnosno Huawei nalog i uplovite u svet Huawei mobilnih servisa.

Bezbednost korisnika je, uz kvalitetno korisničko iskustvo, jedan od glavnih prioriteta kompanije Huawei, pa tako Huawei AppGallery nudi četvorostruki sistem zaštite.

Huawei Mate Xs Foto: Huawei

To znači da, pre nego što su se našle u Huawei prodavnici aplikacija, sve aplikacije su morale da prođu kroz sistem detekcije u četiri nivoa: provera privatnosti, skeniranje bezbednosnih ranjivosti, detekcija malicioznog ponašanja i manuelna provera sigurnosti pravog imena. Na kraju, sve aplikacije koje vidite u Huawei AppGallery prodavnici, bezbedne su zapreuzimanje i korišćenje.

Ukoliko ipak prilikom surfovanja prodavnicom ne pronađete baš onu aplikaciju koju ste želeli, Huawei vam nudi mogućnost da ime aplikacije stavite na takozvanu Listu želja. Čim aplikacija bude dodata u AppGallery, vama će stići obaveštenje o tome.

Huawei Mate Xs telefon radi na EMUI 10.0.1 AndroidOpen Source operativnom sistemu. Zahvaljujući Kirin 990 5G čipsetu koji ga pokreće, ovaj uređaj nudi izuzetne performanse i izdržljivost pri vršenju tehnički zahtevnih funkcija.

Kada je izgled telefona u pitanju, inovativni dizajn ni ovog puta nije izostao. Kada je potpuno otvoren, Huawei Mate Xs telefon ima displej dijagonale 8 inča, a kada ga preklopite dobijate dva ekrana od kojih glavni ima 6,6 dok pomoćni ekran ima 6,38 inča.

Ovaj telefon nudi vam potpuno novo iskustvo gledanja sadržaja, a uz opciju AppMultiplier možete pokrenuti dve aplikacije istovremeno kada vam je telefon otvoren, tako da vam jedna aplikacija radi na jednoj polovini ekrana, a druga na drugoj. Ukoliko želite da pokrenete i treću aplikaciju, ona će izaći kao "pop-up" prozor, preko već podeljenog ekrana.

Saradnja sa kompanijom Leica već je tradicionalna i očekivana za Huawei pametne telefone. Huawei Mate Xs dolazi sa četvorostrukim sistemom kamera. One su smeštene u vertikalni niz duž bočne strane. SuperSensing Leica Quad sistem kamera se sastoji od glavne kamere od 40MP, ultra širokougaone kamere od 16MP, telefoto kamere od 8MP i 3D Depth Sensing kamere. Ukoliko poželite da napravite selfi, potrebno je samo da preklopite ekran i okrenete kameru prema sebi.

Huawei Mate Xs Foto: Huawei

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA