≫ 

Za ovim 5G Linux telefonom, koji se pretvara u mini laptop, vlada nezapamćeno intresovanje

Indiegogo kampanja za izradu Astro Slide pametnog telefona imala je cilj da sakupi 180.000 evra, a sakupila je skoro četiri puta toliko i to mesec dana pre okončanja kampanje

  • 4
Astro Slide Foto: Planet Computers

Ne tako veliki svet Linux pametnih telefona uskoro bi mogao da dobije novog člana, 5G uređaj pod nazivom Astro Slide koji razvija londonska kompanija Planet Computers.

Koliko je interesovanje ovaj projekat izazvao govori činjenica da je za ceo posao pokrenuta je Indiegogo kampanja čiji cilj je bio da se sakupi 180.000 evra. U ovom trenutku, 36 dana pre okončanja kampanje, prikupljeno je više od 683.000 evra, a taj broj iz minuta u minut raste.

Astro Slide Foto: Planet Computers

Uređaj predstavlja (naizgled) uspešnu mešavinu retro i modernog "slajder" telefona sa ekranom dijagonale 6,53 inča, opremljenog fizičkom tastaturom koja ga pretvara u mini laptop.

Astro Slide pokreće osmojezgarni MediaTek Dimensity 1000 procesor, uparen sa 5G čipom koji je, prema tvrdnji proizvođača, konstruisan tako da maksimalno poboljša signal uz minimalnu potrošnju baterije.

Uređaj je opremljen sa 6GB RAM-a i 128GB interne memorije, proširive microSD karticom. U osnovi koristi operativni sistem Android, ali nudi i multi-boot opciju sa podrškom za Linux, piše ViDi i dodaje da još uvek nije poznato koji će sistem biti primenjen u konačnoj verziji.

Cena telefona, kada konačno postane dostupan, iznosiće nešto više od 800 evra, a oni koji podrže Indiegogo kampanju, mogu da ga dobiju po 30 odsto nižoj ceni, kao i da ostvare dodatne povoljnosti u odnosnu na broj naručenih telefona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mico

    3. april 2020 | 18:58

    ovaj 5G nas je stavio u ovu situaciju u kojoj smo sada

  • Biznis

    4. april 2020 | 21:23

    Pravi poslovni telefon.Sve pohvale, jedva cekam da ga testiram.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA