Novi Android telefoni će se od sledeće godine isporučivati bez punjača?

Potez američkog i južnokorejskog proizvođača je, izgleda, nešto što će šire zahvatiti mobilnu industriju u narednim godinama...

  • 6
Mobilni telefon, punjac Foto: Profimedia/Alamy

Trend je započeo Apple, odnosno, započeće ga kada se iPhone 12 pojavi u prodaji. A on se odnosi na sasvim izvesnu mogućnost da će novi Appleov telefon biti prodavan bez punjača u pakovanju.

Najnovije informacije sugerišu da bi istim stopama mogli da krenu i proizvođači uređaja koji rade pod Android operativnim sistemom. Konkretno, južnokorejski Samsung planira da prestane da isporučuje punjače uz svoje mobilne uređaje.

Ovaj potez je, međutim, nešto što će izgleda šire zahvatiti mobilnu industriju. Korejski sajt ETNews tvrdi da će Samsung sa ovim početi od sledeće godine, dodajući da bi taj potez mogao da bude dobar i za Samsung i za životnu sredinu.

Neisporučivanje glomaznog punjača će proizvođačima uštedeti novac na troškovima proizvodnje i transporta, što bi za rezultat trebalo da ima smanjenje elektronskog otopada budući da ljudi već imaju brojne punjače od prethodnih telefona.

Naravno, nije samo ekološka svest tazlog za ovakav potez. Kada se telefoni budu prodavali bez punjača, proizvođači će dobiti mogućnost za dodatnu zaradu budući da će ih proizviđači prodavati odvojeno onima kojima su potebni, piše Forbes.

Inače, prema još uvek nepotvrđenim najavama, Apple će svoj novi brzi punjač od 20W prodavati, kada se na tržištu pojavi iPhone 12, po ceni od 30, a USB-C kabl za povezivanje sa telefonom (ukoliko ni on ne bude deo pakovanja), za dodatnih 19 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • glavonja

    9. jul 2020 | 13:55

    Kakav bezobrazluk najbolje da platimo sve a da ne dobijemo nista

  • pekson1

    9. jul 2020 | 17:37

    Sramota bre,koji debilizam

  • Sara

    10. jul 2020 | 00:00

    Sram ih bilo ! Cist lopovluk ...kao kompjuter koji rastave na delove koje posle posebno prodaju ! Ovo je necuveno ...te nema ulaz za slusalice te nema slusalice te treba gajtancic ...sad nema punjaca ... a napreduju ne umeju ...baterije bedne , nepotpune karakteristike telefona ... zamazivanje ociju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA