≫ 

Najisčekivaniji iPhone stiže sledeće nedelje

Očekuje se da će najveća potražnja biti za najvećim modelom dijagonale 6,7 inča...

  • 8
iPhone 12 Printscreen: Twitter/@PrinceK66797613

Prezentacija veoma očekivanog iPhonea 12, prvog Appleovog pametnog telefona sa 5G tehnologijom, očekuje se 15. septembra, ako je suditi prema, kao i uvek, misterioznoj najavi kalifornijske kompanije i glasinama među stručnjacima.

- Apple događaj, pridružite nam se! Direktno iz Apple Parka, 15. septembra u 10.00 (17.00 GMT) - navodi se na vebsajtu tog tehnološkog giganta.

Apple, u skladu sa svojom marketinškom strategijom zasnovanom na neizvesnosti, nije mnogo toga otkrio, ali ta kompanija već godinama predstavlja svoje nove modele na jesen.

Analitičar Iv de Vedbuš je napisao da Apple i njegovi azijski snabdevači očekuju veću potražnju za veliki model dijagonale 6,7 inča. Taj analitičar, smatra da bi američka kompanija mogla da proda više od 75 miliona tih telefona.

On ocenjuje da bi više od trećine, od 950 miliona iPhonea koliko ih je u upotrebi u svetu, odnosno 350 miliona komada, moglo da bude zamenjeno novijim modelom već u narednih nekoliko meseci.

Ključni argument će biti mogućnost korišćenja ultrabrzih 5G mreža, u vreme kad se aparati te nove generacije mobilnih telefona već nude u Južnoj Koreji i u Kini. Dva lidera u sektoru, južnokrejski Samsung i kineski Huawei, već su izbacili više modela sa 5G podrškom.

Uprkos trgovinskim i političkim tenzijama sa SAD, De Vedbuš ocenjuje da je kinesko tržište i dalje presudno za Apple, i da bi mogao da se očekuje skok potražnje u Indiji.

- IPhone 12 predstavlja novi ciklus za firmu Tima Kuka, najznačajniji od iPhonea 6 iz 2014. godine. On će otvoriti novo poglavlje u rastu Applea uprkos tome što su današnje prilike manje povoljne za potrošnju - smatra taj analitičar.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ISTINA

    9. septembar 2020 | 15:04

    Pa mi nemamo ni 4G,bolja nam je mreža bila 2000.nego sada.Živim 100 metara od MTS repetitora a signal imam 20 minuta dnevno.

  • Da ne poverujes

    9. septembar 2020 | 16:59

    Ovi kinezi aman glupi.Oni umesto da bojkotuju, oni kupuju i jos im sklapaju uredjaje.

  • boki

    9. septembar 2020 | 21:57

    Ce ga kupim za 5 god kad bude kostao 100 evra kao moj sadasnji 6s 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA