• 3

Kako da povećate zum na svom telefonu?: Ovaj praktičan trik još uvek niste "provalili"...

Današnji pametni telefoni opremljni su kamerama visoke rezolucije koje prave više nego dobre fotogafije...

  • 3

Osim svoje osnovne namene, savremeni tehnički uređaji nam pružaju mogućnost da nekim njihovim funkcijama sami otkrijimo novu namenu, u zavisnosti od onoga što nam je potrebno.

Današnji pametni telefoni opremljni su kamerama visoke rezolucije koje prave više nego dobre fotogafije, čiji se kvalitet sve više priližava standardima profesionalnih fotoaparata.

Njima postaju sve biliži i po kvalitetu optičkog i digatalnog zumiranja, iako na tom polju nisu baš toliko napredovali kao na ostalima. Ipak, kada su pomenuti trikovi u pitanju (ono što se na engleskom jeziku naziva "life hacks"), zum može i te kako da nam posluži kao jedan od njih.

Zato je ovaj video je dobar primer "kako možete da povećate zum na svom telefonu", tačnije da iskoristite njegove kamere visoke rezolucije da bi ste nešto sitno mogli da vidite uvećano, tako da telefon možete da "pretvorite" u neku neku vrstu elektronske lupe.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Milikic

    To nije zum nego nego fokus, omogućava da se kamera fokusira na bliži predmet nego što inače može

  • Deki

    Ako hocete da vam crkne kamera probajte slobodno

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima