• 5

Novi iPhone ne prestaje da iznenađuje: Čemu služi skriveno dugme?

Osim standardnih za uključivanje i isključivanje uređaja i pojačavanje i utišavanje zvuka, iPhone 12 ima još jedan taster

  • 5

O novim modelima iPhone 12 serije proteklih dana se dosta govorilo i pisalo, kao i o tome da novi uređaji imaju nekih skrivenih detalja koje korisnici ne mogu da uoče na prvi pogled. Jedno od njih je i skriveni taster...

Osim standardnih za uključivanje i isključivanje uređaja i pojačavanje i utišavanje zvuka, iPhone 12 ima još jedan taster.

Tačnije, ceo telefon postaje taster budući da su cela njegova "leđa" osetljiva na dodir. Funkcija je nazvana "Back Tap", a mogu joj se dodeliti različite funkcije, prema želji vlasnika.

Aktivira se iz menija za podešavanja (Settings > Accessibility > Back Tap), nakon čega se "leđnom tasteru" dodeljuje željena uloga. Funkcije je moguće dodeliti i za dva ili tri tapkanja po leđima (Double tap ili Triple tap).

Kako to funkcioniše, pogledajte u videu iznad.

Pojedini kritičari kažu da ponekada može biti problem to što se "leđa" mogu slučajno aktivirati kada lupkate prstima po telefonu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima