Ako punjače držite stalno uključene u struju, onda bi ovo trebalo da znate

Punjače je preporučljivo isključivati nakon punjenja baterije uređaja, pre svega iz bezbednosnih razloga...

Komentari

 • Уаа политичари

  Не знам зашто али сетих се певца Софронија из цртаних филмова и оног његовог: "Двапут ништа је ништа. Црвић није ни постојао." А ова "математика" у чланку мало ме подсети и на Алан Форда и то када Висост број један дели златнике са гусаром неким: један теби, један мени. Два теби, један, два мени. Три теби, један, два, три мени и тако до краја. Добро, хајде мало да рачунамо "математику" из чланка. 0,3 w puta 8760 je 2628 w ili 2,628 kw a нe 2628 kw струје. Аутор је се мало "забројао" али нека, нека. Сви ми грешимо. Још нешто. Онима који су хтели да искључују пуњаче: Не чините то. Они уопште не троше струју све док не прикључите телефон или уређај који пуне. А све и да троше струју када нису спојени на уређај она је минимална као што можете видети из горње математике.

  5
  0

  Podelite komentar

 • Tesla

  A koliko goriva troše ugašeni parkirani automobili?

  9
  1

  Podelite komentar

 • Aleks

  Podatak poznat od ranije, čitao sam o ovome pre 5-6 godina. Iskreno, gledam svoje potrebe i kako mi više odgovara, a za uštedu i potrošnju se ne uzbuđujem previše

  3
  0

  Podelite komentar

 • boki

  Svako ko je ucio i minim elektrotehnike zna da punjaci svih vrsta iako su prikljuceni na uticnicu a nemaju prikljucen potrosac su u fazi mirovanja i ne trose struju jer nema potrosaca punjac nije potrosac vec uredjaj koji je prikacen na njemu.

  23
  4

  Podelite komentar

 • Majkl Džondar

  Pu, znači moram da vadim ovih sedam punjača.

  12
  1

  Podelite komentar

 • Dik

  ... a tek uključeni drugi aparati koji ne rade a nisu isklučeni iz utičnice: mašine za pranje, televizori, el.štoreti, mikrotalasne, kompjuteri ......

  17
  2

  Podelite komentar

 • Lana

  Moj decko ga ne vadi.

  63
  1

  Podelite komentar

 • 7890

  Kakvu god računicu izvodili, racionalno je i ekonomično isključivati punjače ako ne punite telefon. Ali to ljudi ne shvataju.

  6
  7

  Podelite komentar

  • Crni

   @7890

   Ima i druga strana medalje, koja kaze da je bilo koji uredjaj predvidjen da radi u nekom konstantnom rezimu, i uredjaji najduze traju kada se ne iskljucuju iz struje.

   6
   0

   Podelite komentar

 • Miki

  Ovaj što je pisao tekst očigledno nezna matematiku! 8760×0.3=2628 wati a ne kilovata! To je 2,6 kilovata godišnje.

  47
  0

  Podelite komentar

 • Relja

  Ja ga ne vadim.

  36
  1

  Podelite komentar

 • FANTOM

  Da bi punjač koristio el. energiju potreban mu je potrošač. Onda vadite priključke od el. šporeta ili od isključenih radio ili TV aparata , mikrotalasnih peći, TA peći i td. i td. Vadite kad su pražnjenja u prirpodi tj. kad grmi i seva.

  52
  8

  Podelite komentar

  • Eksokustodijan

   @FANTOM

   Уф, није баш тако. Шпорет има прекидач којим се искључује, а пуњачи мобилних уређаје га немају. Зато је део електронике увек под напоном и реално срче ел. енергију. А цела прича личи на оно: " кад не бисмо јели годину дана, уштедели бисмо грдне паре за које бисмо могли пуни тега да купимо"

   35
   1

   Podelite komentar

  • Evo ovako

   @FANTOM

   Tvoje znanje elektrotehnike je izgleda ravno mom znanju iz astrologije. Stari punjači za telefone i svi ispravljači koji imaju transformatore imaju neku malu potrošnju struje i bez potrošača zbog tzv. Fukoovih struja. To je struja praznog hoda transformatora. Struja je mala i zavisi od veličine transformatora. Lep pozdrav.

   28
   0

   Podelite komentar

  • Crni

   @FANTOM

   Evo ovako izgleda da ti je i znanje iz elektronike kao iz astronomije, naime u punjacima telefona i mnogim drugim uredjajima odavno se ne koriste transformatori. Svi uredjaji koji su prikljuceni na napajanje moraju nesto malo struje da trose u rezimu mirovanja sem ukoliko nisu fizicki raskaceni npr prekidacem ili sl.

   3
   1

   Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima