≫ 

Najmoćniji Xiaomi do sada stiže sa najmoćnijim Qualcomm procesorom do sada

Kineski proizvođač nije otkrio mnogo detalja o novim modelima, osim nagoveštaja da je reč o telefonima koji donose "mnogo neverovatnih novina"

  • 8
Xiaomi Mi 11 Printscreen: Twitter/@Ragib_Akil

Nije retkost da Xiaomi bude prvi proizvođač pametnih telefona koji prvi na tržište "izbaci " uređaj sa najnovijim Snapdragon procesorima, pa to ni ovoga puta neće biti izuzetak.

Novi Qualcomm Snapdragon 888 će pokretati novi Xiaomi Mi 11 uređaj, čija kineska premijera je najavljena za 28. decembar, objavio je taj proizvođač na kineskoj društvenoj mreži Weibo.

Tada bi, najverovatnje, trebalo da bude predstavljen i snažniji Mi 11 Pro, koji će takođe koristiti najsnažniji čipset američke kompanije.

Xiaomi nije otkrio mnogo detalja o novim telefonima, osim nagoveštaja da je reč o uređajima koji donose "mnogo neverovatnih novina".

Prema dosada poznatim nezvaničnim informacijama, Mi 11 će biti opremljeni QHD+ AMOLED ekranom sa frekvencijom osvežavanja od 120Hz, glavnom kamerom od 50 megapiksela, bateriju kapaciteta 4.780mAh i brzo punjenje od 50W.

Mi 11 Pro bi, najverovanije trebalo da ima isti displej u da podržava isto brzo punjenje, s tim da će imati veću bateriju od 4.970mAh i glavnu kameru sa senzorom od 108 megapiksela.

Iako Xiaomi zvanično nije objavio datum globalne promocije, pretpostavlja se da će ona biti održana sredinom januara 2021. godine. U međuvremenu, na Twitteru se pojavila informacija da će novi Mi 11 5. januara biti predstavljen u Indiji.

Nezvanične informaicije sugerišu da bi početna cena obične "jedanestice" u Kini trebalo da iznosi 4.500 juana, što je oko 690 dolara, dok bi Pro model u osnovnoj konfiguraciji trebalo da košta 4.800 juana, odnsono oko 735 dolara.

Inače, može se očekivati da će se Snapdragon 888 procesor kasnije naći i u predstojećem Samsungovom modelu Galaxy S21, čije se predstavljanje, takođe, očekuje u januaru.

Video: Ova aplikacija prevodi sve što vaša mačka mjaukne u ljudski glas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majkan

    23. decembar 2020 | 16:43

    Xiaomi polako ali sigurno preuzima trziste.Kad sam ga kupio pre 4 god svi se smejali, od tad nisam menjao marku samo modele za jace, sad gledam oko sebe 80% njih nosi xiaomi.Za malo para dobre specifikacije.

  • Sibin

    23. decembar 2020 | 19:01

    Ode kanta iphone na 4 mesto po prodaji uskoro!!!!

  • gagac

    23. decembar 2020 | 18:35

    Odlični telefoni. Slično sam i ja svojevremeno među prvima kupio Huawei, kasnije svi u mojoj porodici i rodbini, sada se spremam da kupim neki od Xioami telefona, jer sam video kakvu aždaju je kupio moj sin, Mi 10t 5g, za ogromnu većinu ljudi ne treba bolji Qualcommov procesor kida.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA