Nikad tanje, a nikad čvršće: Novo superizdržljivo staklo stiže na naše pametne telefone

Jedan od najpoznatijih proizvođača stakla za mobilne uređaje u završnoj je fazi razvoja svog najnovijeg i najčvršćeg zaštitnog stakla za ekrane

  • 0
Ultratanko stakolo Foto: Corning / Promo

Među brojnim osobinama pametnih telefona koje su u poslednjih godinu - dve dana počele da "silaze u narod", odnosno iz viših u niže klase uređaja, je i staklo ekrana, koje je i jeftinijim uređajima počelo da postaje sve čvršće i otpornije na lomljenje.

Jedan od najpoznatijih proizvođača takvog stakla, američka kompanija Corning, u završnoj je fazi razvoja svog najnovijeg zaštitnog stakla. Ono bi trebalo da bude izuzetno tanko i savitljivo, a pritom i veoma čvrsto.

Zbog toga, novi proizvod najverovanije neće nositi poznto ime Gorilla Glass, već će se zvati Ultra-Thin Glass. Proizvodnja novog zaštitnog stakla bi trebalo da počne 2021. godine.

Corning je, inače, novo staklo počeo da razvija prvenstveno za Samsungove telefone sa ekranima na preklop, piše GizmoChina.

Američka kompanija će time postati konkurencija nemačkom proizvođaču Schott AG, takođe specijalizovanom za izradu zaštitnih stakala, koja je do sada bila ekskluzivni snabdevač južnokorejskog tehnološkog giganta.

A budući da za sledeću 2021. godinu veći broj proizvođača najavljuje svoje modele sa "savitljivim" ekranom, kako u premijum, tako i u nižim klasama uređaja, sasvim je relno očekivati da novo staklo nađe i na njima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA