≫ 

Nije na preklop, ali mu ekran menja veličinu: LG prikazao prvi telefon "na rolanje"

LG Rollable svojim "širenjem", od telefona standardnih dimenzija, postaje tablet nešto manjih dimenzija...

  • 0
LG Rollable, ekran na rolanje Printscreen: YouTube/SlashGear

LG je zvanično potvrdio da radi na svom prvom pametnom telefonu sa "ekranom na rolanje". Ta kompanija je na CES (Electronics Show) sajmu, koji se ove godine održava u onlajn izdanju, najavila da će se prvi takav uređaj pojaviti tokom ove godine.

LG Rollable je uređaj sa, kako južnokorejska kompanijia to naziva, "jednistvenim ekranom promenljive veličine", koji svojim "širenjem" telefon standardnih dimenzija pretvara u tablet nešto manjih dimenzija. Poseban mehanizam uvlači i izvlači proširivi deo ekrana, stvarajući tako veću korisnu površinu displeja.

Iz LG-a poručuju da su su hteli da demanutuju glasine i da pokažu da je u pitanju pravi telefon sa "ekranom na rolanje", koji će zvanično biti predstavljen tokom ove godine, prenosi The Verge.

LG još uvek nije objavio detalje tehnologije koju Rollable uređaj koristi, kao ni to kolike su dimenzije ekrana kada izvučen i kada je "srolan". Inače, na razvoju tehnologije "ekrana na namotavanje" južnokoreijska kompanija radi zajedno sa kineskom BOE Technology Group.

LG Rollable je nastao kao deo razvojnog "Explorer Project"-a, iz koga je prethodno nastao i LG Wing, pametni telefon sa rotirajućim ekranom, koji je predstavljen prošle godine.

LG Wing Printscreen: YouTube/Unbox Therapy

Sada kada je LG Rollable i zvanično "brendiran" i potvrđen, sasvim sigurno se može očekivati da još proizvođača pojavi sa svojim uređajima sličnog tipa. Slična rešenja već su najavili kineski TCL i Oppo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA