≫ 

Apple nikada neće proizvesti iPhone 13, a ovo je razlog zašto

Poznavaoci načina poslovanja kompanije Apple tvrde da će neredna generacija iPhone uređaja, najverovatnije, nositi oznaku 12S...

  • 1
Apple, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Kompanija Apple je prošle godine predstavila četiri modela iPhone 12 serije: iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro i 12 Pro Max. Sva četiri telefona koriste brzi A14 Bionic procesor, a razlikuju se po dimenzijama, bojama kućišta, količini memorije i kvalitetu kamera.

Logika poslovanja američkog tehnološkog giganta navodi na logičan zaključak da će se ove godine pojaviti iPhone 13 serija, sa četiri nova modela. To se, međutim, verovatno neće dogoditi...

Nekoliko internet dojavljivača, upućenih u planove kompanije Apple, u objavama na društvenim mrežama se složilo da će neredna generacija iPhone uređaja, najverovatnije, nositi oznaku 12S.

Apple je i ranije koristio slovo "S" u nazivu svojih telefona, a njime su do sada označavani uređaji koji su zadržavali dizajn prethodnih modela, ali dobijali unapređni hardver.

Međutim, donekle ustaljena šema objavljivanja poboljšanih "S" modela, promenjena je pre nekoliko godina kada je, umesto modela 7S, predstavljan iPhone 8. Isto se ponovilo i kasnije kada je iPhone X nasledio model XS, da bi zatim, posle iPhonea 11 došao iPhone 12.

Dojavljivač Džon Proser, poznat po sojoj YouTube emisiji "Front Page Tech", je prilično uveren da će sledći iPhone biti nazvan 12S. On tvrdi da će Apple, zatim, u potpunosti "preskočiti" iPhone 13, da bi kasnije tokom 2022. godine lansirao iPhone 14.

Pretpostavke da će Apple potpuno izostaviti iPhone 13 zvuče razumljivo, imajući u vidu negativne asocijacije koje se vezuju za broj "13" i lošu sreću koju donosi.

U svetu nije redak slučaj da, iz tih razloga, zgrade "nemaju" 13. sprat, a hoteli sobe sa brojem 13, kao i da mnogi izbegavaju da se venčavaju 13. danu u mesecu, i slično, podseća britanski Express. Drugim rečima, triskaidekafobija - strah od broja 13, veoma je raširen širom sveta, pa nije ni čudi što ga brojne kompanije izbegavaju gde i kad god mogu, kako to nebi, na bilo koji način, ugrozilo njihovo poslovanje.

Ustvari, jedini za koje se sigurno može reći da su od broja 13 uspeli dobro da zarade, najverovatnije, su producenti kultnog horora "Petak 13-ti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija

    19. mart 2021 | 19:15

    Nek rade šta hoće ja vise nikad ajfon kupit neću to je smeće od telefona !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA