Premijum selfiji po savetima Stefana Burmazevića

Galaxy S21 Ultra selfi kamera dolazi i sa mogućnošću snimanja najsavremenijih 4K videa, idealnih za pravljenje vlogova i drugih snimaka u pokretu

  • 0
samsung, selfi Foto: Samsung

Iako se pravljenje selfija često doživljava kao sastavni deo svakodnevnog života mlađe populacije, istina je potpuno drugačija - ovaj fenomen ne poznaje ograničenja u uzrastu, budući da i mlađi i stariji jednostavno obožavaju da ovekoveče njima važne trenutke i naprave dobar selfi, a oni najbolji po pravilu završe na društvenim mrežama.

Selfi kultura doživela je neverovatnu popularnost poslednjih desetak godina, međutim prva ovakva fotografija datira još iz prve polovine 19. veka. Radi se o autoportretu fotografa Roberta Kornelijusa, a praksa pravljenja selfija je među ranim fotografima bila vrlo popularna, jer je svako od njih želeo da na ovaj način predstavi sebe i svoj lik. Pre samo nekoliko decenija, na prvim digitalnim fotoaparatima nismo imali mogućnost da vidimo kako će selfi fotografija izgledati, pa je često bilo pitanje sreće da li će ispasti onako kako smo zamislili ili će nam slučajni prolaznik „upasti“ u kadar. Danas, uz par poteza prstom, svaki korisnik pametnih telefona može da napravi veoma kvalitetan selfi, koji će izgledati tačno onako kako želi, pa i ne čudi podatak da je svaka treća fotografija koja nastane u svetu upravo ovog tipa. U proseku, to je 93 miliona selfija dnevno na svetskom nivou.

U eri pametnih telefona, dobra selfi kamera na prednjoj strani uređaja postala je standard na koji svi korisnici računaju. Kada su, pre desetak godina, selfi kamere tek počele da se pojavljuju na telefonima, njihove performanse bile su relativno skromne. Međutim, današnji uređaji kao što je najnoviji Samsung Galaxy S21 Ultra, donose premijum mogućnosti zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji bez kompromisa - selfi kamera na ovom telefonu ima čak 40MP, a dostupne su i  odlične opcije zumiranja. Prelaz između klasičnog foto i portret režima rada veoma je jednostavan, dok će boje, tonovi, toplina i svetlina definitivno uvek biti na najvišem nivou, kreirajući idealne selfije za društvene mreže, bez potrebe za ponovnim snimanjem. Za to je zaslužna i napredna tehnologija kamere na bazi veštačke inteligencije, koja eliminiše podrhtavanje slike i uticaj drugih izvora svetlosti ili pokreta koji bi mogli da remete fokus fotografje. Galaxy S21 Ultra selfi kamera dolazi i sa mogućnošću snimanja najsavremenijih 4K videa, idealnih za pravljenje vlogova i drugih snimaka u pokretu.

Kvalitet kamere Galaxy S21 Ultra telefona prepoznao je i bloger i fotograf Stefan Burmazević, na Instagramu poznatiji kao Ponoćni jahač, sa posebnim naglaskom na selfi kameru, koja mu pruža mogućnost da napravi idealan selfi, bez brige o osvetljenju i rezoluciji. Stefan je sa nama podelio i nekoliko korisnih saveta za savršen selfi:

Izbegavajte da se izvor svetlosti nalazi direktno iza vas, kako bi prirodno osvetljenje što manje remetilo konačni kvalitet fotografije. Ukoliko pravite selfi napolju, gledajte da sunce ne bude u kadru iza vas. Međutim, ukoliko se ipak odlučite za ovakav kadar, selfi kamera Galaxy S21 Ultra telefona će i u tom slučaju snimiti odličan selfi sa fokusom na vas.

Eksperimentišite sa filterima. Galaxy S21 Ultra nudi pregršt opcija kada su u pitanju kvalitetni filteri i zato slobodno isprobajte neki od ponuđenih, kako biste našli onaj koji vam najviše odgovara.

Ponašajte se prirodno. Neka vaša facijalna ekspresija oslikava opuštenost i trenutno raspoloženje, bez veštačkih osmeha i izraza lica, pa će selfi prikazati vaš karakter baš onakvim kakav jeste.

Snimajte selfi pod uglom. Frontalni snimak uglavnom ne odaje utisak spontanosti i zato izaberite ugao tako da selfi zaista istakne vašu ličnost, a kamera Galaxy S21 Ultra telefona pobrinuće se da svaki snimak bude savršen.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA