• 0

6 novih Android funkcija stiže ovog leta na naše telefone, proverite šta nam donose

Biće dostupne svim Android korisnicima i neće biti ograničene samo na Google Pixel uređaje...

  • 0

Google je, u objavi na svom kompanijskom blogu, najavio nove funkcije koje će, tokom ovog leta, postati dostupne svim Android korisnicima i neće biti ograničene samo na njihove Pixel uređaje.

Android Earthquake Alerts System postaće dostupan globalno. Ljudi u oblastima pogođenim zemljotresom moće će da dobijaju obaveštenja i upozorenja o dolazećim zemljotresima. Funkcija je do sada bila dostupna za Novi Zeland i Grčku, a sada stiže u još nekoliko zemalja.

Poruku u Messages aplikaciji će biti moguće obeležiti zvezdicom, kako bi se lakše pronašla kasnije. Potrebno je samo pritisnuti i držati duže prst na poruci, a potom izabrati zvezdicu. Tu je i nova "Starred" kategorija u koju su smeštene poruke sa zvezdicama.

Contextual Emoji Kitchen sugestije (automatska preporuka emodžija) stižu tokom leta za poruke koje se pišu na engleskom, španskom i portugalskom jeziku i na uređajima sa instaliranim Androidom 6 ili novijom verzijom.

Google Assistant će korisnika moći da odvede na posebnu lokaciju u okviru aplikacije, dok se za kompletnu listu mogućnosti koristi komanda "Hey Google, shortcuts", prenosi Benchmark.

Voice Access, u beti verziji, ima opciju pristupa pogledom, pa je moguće pokrenuti funkciju samo gledanjem na ekran. Voice Access omogućava i brzu i efikasnu navigaciju telefonom i aplikacijama samo pomoću glasa. Tu su i poboljšane opcije unosa lozinki.

Android Auto sada nudi više opcija prilagođavanja. Moguće je prilagoditi početni ekran sa telefona i ručno podesiti tamni mod. Olakšano je i pretraživanje sadržaja, a u Android Auto aplikaciji je moguće koristiti opcije za punjenje električnog automobila, parkiranje i navigaciju.

Video: Tri najbolje besplatne aplikacije za navigaciju

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima