≫ 

Uključiš kameru, a dron izleti iz telefona i počne da snima

Dron pokreću četiri elise, a u njemu se osim dve kamere, nalazi infracrveni senzor i minijaturna baterija...

  • 4
Vivo NEX 5, koncept Ilustracija / Render printscreen: Twitter/@gsmarena_com

Kamere su jedan od segmenata u kojem pametni telefoni najviše napreduju. Senzori su sve veći, a optika sve kvalitetnija, pa su neke čak dostigle, a u nekim segmentima i prestigle, "velike" DSLR foto-aparate.

A pošto su postigle zavidan nivo kvaliteta u svim segmentima, logično je postaviti pitanje u kom pravcu bi kamere telefona mogle dalje da se razvijaju? Jedan prilično neočekivan i "pomalo lud" od govor na to pitanje stiže iz kineske kompanije Vivo.

Njihov patent, čiju je skicu objavio LetsGoDigital, prikazuje idejno rešenje uređaja koji snimanju fotografija i videa pametnim telefonom daje potpuno novu dimenziju. Osim svih komponenti od kojih se uređaj sastoji, ovaj telefon u kućištu ima skriven mali dron na kome su smeštene kamere.

telefon sa dron kamerom Printscreen: LetsGoDigital

Dron pokreću četiri elise, a u njemu se osim dve kamere, nalazi infracrveni senzor i minijaturna baterija. Kako detaljno objašnjenje načina na koji dron funkcioniše nije objavljeno, može se pretpostaviti da je predviđeno da dron izađe iz kućišta, a da se njime upravljati i snima putem telefona.

Na osnovu onoga što je do sada poznato o ovom patentu, jedno je sigurno - ovakvo snimanje iz vazduha donelo bi potpuno novu dimenziju fotografisanju i snimanju videa.

Ipak, budući da je sve još uvek samo ideja, ne može se reći da li je sa dostupnom tehnologijom uopšte moguće konsturisati ovako nešto. Zato se ni ne tvrditi da bi ova više nego zanimljiva ideja mogla da bude pretvorena u pravi uređaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA