Ova fora leči staru glavobolju "ajfonsta": Kako da ubrzate svoj stari iPhone?

Korisnici Reddita su otkrili trik pomoću koga će, uz malo jednostavnog hakovanja, vaš stari iPhone "progovoriti francuski"...

  • 2
telefon, iphone Foto: Pixabay

Ljubitelji iPhone telefona često se žale da Apple namerno snižava performanse starijih modela. Neki misle da je takvo usporavanje performansi namerno, kako bi se korisnici naterali da zamene svoj stari uređaj za skuplji noviji model.

Snižavanje performansi manje opterećuje bateriju telefona i sprečava da dođe do njenog potpunog preopterećenja, što postaje sve verovatnije kako litijum-jonska baterija postaje starija, piše britanski Express. Bez obzira na to, "ajfonisti" očajnički traže rešenje tog problema.

A kao što to obično i biva u takvim situacijama, korisnici Reddita su otkrili trik kojim, uz malo jednostavnog "hakovanja", život iPhone korisnika može da postane bar malo lakši. A rešenje se nalazi u postavkama gde je kao region svog telefona potrebno postaviti regiona Francusku.

Promenu ćete izvršiti u podešavanjim (Settings), zatim otvorte svoj nalog (View Account) i nađite jezik i regiju (Change Country or Region). Zatim promenite podešavanje u "Francuska" (France).

Na nekoliko sajtova koji prate tehnologiju može se naći potvrda da ovo zaista radi. GeekBench test kome je bio prodvrgnut jedan iPhoneu 7 pokazao je da su performanse telefona značajno porasle, kada je telefon prebačen na "francuski režim" rada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ovako

    27. avgust 2021 | 21:51

    Bacite ga sa 10 sprata i ubrzace maximalno

  • majkan

    26. avgust 2021 | 23:35

    Zasto ga ubrzavati?Pa zar nema on savrsen software, upeglan ,ne usporava vremenom kao android.A baterije da ne spominjem.Slobodno dodajte jos koju glupost u vezi iphone-a.Ne padaju mi sve na pamet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA