≫ 

Huawei nova 9 stiže u Srbiju po veoma konkurentnoj ceni, a tu su i ostali novi gedžeti

Novi pametni telefon budućim korisnicima donosi tehnologiju premijum uređaja i vrhunski dizajn u uređaju više srednje klase

  • 0
Huawei nova 9 Foto: Telegraf.rs

Kompanija Huawei predstavila je svoj novi pametni telefon Nova serije, kao i novi pametni sat i bežične slušalice, na jednom od za nju najznačajnih promotivnih događaja u poslednje dve godine, održanom u Beču.

Kineski tehnološki gigant je na evropsko tržište doneo Huawei nova 9 uređaj više srednje klase, naprednih performansi, zasnovan na najkompletnijoj verziji HMS softverske platforme te kompanije do sada. Uz njega, predstavljena je i nova serija pametnih satova Huawei Watch GT 3, kao i nove Huawei Freebuds Lipstick bežične slušalice, koji koriste Huawei HarmonyOS 2.0 operativni sistem.

- Huawei nikada neće odustati od pametnih telefona! - rekao je predsednik kompanije Huawei za Istočnu Evropu Derek Ju, otvarajući prezentaciju novih uređaja. Kineska kompanija je ovom svečanom pomocijom, takođe, najavila dalji razvoj svoje HMS platforme i HarmonyOS operativnog sistema.

Huawei Nova 9 je pametni telefon koji svojim budućim korisnicima donosi dosta toga. To je 4G uređaj sa OLED ekranom dijagonale 6,57 inča sa osvežavanjem od 120Hz. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 778G čipset, uparen sa 8GB RAM memorije i 128 ili 256GB prostora za skladištenje podataka.

Opremljen je sistemom od četiri kamere, od kojih glavna ima senzor od 50MP, a tu su i ultraširoka 8MP, kao i makro i senzor dubine veličine 2MP. Prednja selfi kamera ima senzor od 32MP. Uređaj napaja baterija kapaciteta 4.300mAh i ima podršku za brzo punjenje od 66W.

Nova 9 će korisnicima u Srbiji doneti novo korisničko iskustvo, pogotovo kada je reč o kamerama i povezivanju sa ostalim Huawei pametnim uređajima, kaže za Telgraf direktorka marketinga te kompanije za Srbiju Danijela Jovanović i dodaje da su se domaći korisnici već navikli na uređaje sa HMS platformom i HarmonyOS softverom, budući da su u toj kompaniji poslednje dve godine vredno radili da sve najvažnije aplikacije učine dostupnim korisnicima.

Huawei nova 9 Foto: Telegraf.rs

Prodaja Huawei nova 9 telefona na domaćem tržištu počinje 8. novembra po ceni od 61.999 dinara, a prednaručivanje već u petak 22. oktobra.

Novi pametni satovi i "gedžet za devojčice"

A kao što to uvek na ovakvim događajima i biva, nakon predstavljanja "glavne zvazde večeri", usledili su i novi gedžeti, pre kojih je najavljena i nova unapređena 12. verzija EMUI interfejsa za pametne telefone.

Huawei Watch GT3 Foto: Huawei

Posle nedavno predstavljenog Watch 3 pametnog sata, u Beč je stigla i nova generacija satova sa dodatkom GT u imenu. Tp je uređaj koji dolazi u dve veličine, prečnika 46 i 42 milimetra, i koji će se prodavati po cenama od 349 i 329 evra.

Elegantne luksuzne bežične slušalice FreeBuds Lipstick, kao savršeni "gedžet za devojčice", predstavljaju posebno izdanje dobro poznatih, visoko kvalitetnih slušalice, koje će se prodavati po ceni od 249 evra.

I nova 8i

Osim modela nova 9, već od petka 22. oktobra na domaće tržište stiže Huawei nova 8i, uređaj opremljen IPS LCD ekranom dijagonale 6,67 inča. Uređaj je zasnovan na Qualcomm Snapdragon 662 čipu, koji ovde dolazi u kombinaciji sa 6 ili 8GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora.

Huawei nova 8i Foto: Huawei

Ovaj uređaj ima sistem od četiri kamere, od kojih glavna ima senzor veličine 64MP. Baterija i brzo punjenj su identični kao kod nova 9 modela.

Huawei nova 8i se u prodaji nalazi već od ovog petka, i može se kupiti po ceni od 43.999 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA