Testirali smo Motorola edge 30 pro – moćan premijum telefon sa gotovo savršenom cenom

Motorola uspešno nastavlja svoj put ka samom vrhu premijum segmenta, ali to čini na malo drugačiji način u poređenju sa konkurencijom

  • 0
Motorola edge 30 pro Foto: Motorola

Čini se da je Motorola pronašla veoma uspešnu formulu kada su njeni premijum telefoni u pitanju.

Za razliku od mnogih drugih proizvođača, Motorola je odlučila da korisnicima ponudi vrhunske telefone – ali sa cenom koja je znatno prihvatljivija običnim korisnicima.

Ovo je zaista nesvakidašnji potez i mnogi će se sigurno zapitati da li je nešto žrtvovano zarad niže cene?

Nakon testiranja modela edge 30 pro, jasno je da Motorola ne samo da nije ništa žrtvovala, već naprotiv, uspela je da doda novitete koji ovaj telefon čine još primamljivijom kupovinom.

Motorola edge 30 pro Foto: Motorola

Ali krenimo redom.

Pakovanje u kom stiže edge 30 pro sadrži ne samo punjač, već i masku za telefon, što je svakako lep detalj i dodatak koji dodatno štedi novac korisnika.

Ono što se prvo ističe jeste veliki OLED ekran sa impresivnim 144Hz osvežavanjem koje čini da sve teče glatko i bez ikakvih zastoja.

Boje na ekranu su živopisne i raskošne, kao što se to može očekivati od OLED displeja, i zaista je pravo uživanje gledati filmove i slike na njemu, pogotovo kada se u sve ovo umešaju dva velika stereo zvučnika.

Zahvaljujući Snapdragon Sound tehnologiji, korišćenje bežičnih slušalica podignuto je na nov nivo jer je jaz u audio kvalitetu između kabla i bežične konekcije gotovo u potpunosti eliminisan, pa tako dobijate gotovo identičan kvalitet zvuka.

Motorola edge 30 pro Foto: Motorola

Ispod ekrana smešten je trenutno najbolji i najbrži Snapdragon 8 Gen 1 procesor koji, uparen sa 12/256GB memorije, pruža zaista impresivne performanse.

Bilo da surfujete internetom, gledate multimedijalni sadržaj ili igrate igre, čak i posle intenzivnijeg korišćenja, telefon se ne greje previše. Ovo je u velikoj meri zasluga Snapdragon procesora koji nije samo moćniji u odnosu na prethodnu generaciju, već je i znatno energetski efikasniji.

Ova efikasnost, zajedno sa 4.800mAh baterijom, bez problema može da pruži ceo dan korišćenja, pa i više, ako ste umereni korisnik. Najzahtevniji korisnici takođe su podmireni zahvaljujući brzom 68W punjenju koje za jako kratko vreme crvenu bateriju vraća u zeleno.

Motorola edge 30 pro Foto: Motorola

Pored ozbiljnih performansi, kvalitetnog ekrana i dugotrajne baterije, Motorola edge 30 pro svoj premijum status pokazuje i na polju fotografije.

Od unapređenja fokusa i hardvera za stabilizaciju u glavnoj kameri, do značajnog smanjenja šuma i unapređenog noćnog snimanja prednjom kamerom u poređenju sa prethodnom generacijom, novi edge dolazi sa jako dobrom optikom.

Motorola je podigla igru na viši nivo svojim trostrukim sistemom kamera nudeći izuzetne detalje koje pružaju dve 50MP kamere, isporučujući ultra-široke fotografije i izuzetan zum. Fotografi mogu da prave fotografije sa 32x više piksela koristeći all-pixel focus, i dobiju brže i preciznije performanse u svim uslovima osvetljenja, kao i da eliminišu podrhtavanje uz unapređenu optičku stabilizaciju slike (OIS) kako bi fotografije uvek bile kristalno čiste.

Pored impresivnih zadnjih kamera, edge 30 pro dolazi i sa veoma kvalitetnom prednjom kamerom rezolucije 60MP za selfije koji će ispasti savršeno svaki put.

Motorola edge 30 pro Foto: Motorola

Ono što ovom modelu pruža prednost u odnosu na konkurenciju, pored cene i performansi, su i servisi. Motorola je na vreme shvatila potrebe svojih korisnika, i zato uz edge 30 pro dolazi nekoliko veoma zanimljivih "dodataka" koji se ne mogu naći na drugim uređajima.

U pitanju su Ready For i ThinkShield platforme koje korisnicima donose dve veoma važne stvari – način da maksimalno iskoriste sve performanse i budu bezbedni.

Ready For korisnicima pruža mogućnost da svoj telefon lako i brzo povežu sa televizorom ili kompjuterom i tako sav sadržaj gledaju na velikom ekranu, bilo da su u pitanju filmovi, igre ili video pozivi.

Motorola edge 30 pro Foto: Motorola

Pored dobre zabave, bezbednost je sigurno jedna od najvažnijih stvari koje ljudi žele, i tu na scenu stupa ThinkShield platforma koja je zadužena da pruži maksimalnu zaštitu od svih pretnji na koje možete naići tokom korišćenja telefona.

Kada se svi ovi elementi spoje u jedan telefon, jasno je da je Motorola uspela da napravi premijum telefon koji svojm kvalitetom nadmašuje cenu od 85.000rsd i donosi brojne smislene dodatke koji će korisnicima olakšati život.

Što je najvažnije, edge 30 pro ne donosi samo impresivne specifikacije na papiru, već ih na najbolji mogući način sprovodi u delo kako bi korisnici zaista dobili maksimalnu vrednost za svoj novac.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA