≫ 

Motorola edge 30 fusion: Neprikosnoven vođa u klasi, idealan balans dizajna i performansi

Telefon je elegantan, moderan i sposoban da “udara” mnogo iznad svoje kategorije

  • 0
Motorola Edge 30 Fusion Foto: Nikola Anđić

Ne tako davno, Motorola je lansirala seriju od tri nova Android pametna telefona iz svoje edge 30 porodice: Neo, Fusion i Ultra. Nakon što smo testirali najpristupačniji od trojke - edge 30 neo - došlo je vreme da se okrenemo i ponudi u srednjem rangu.

Tu u igru ulazi Motorola edge 30 fusion.

Obećavajući elegantan telefon, prefinjenog dizajna, čisto korisničko iskustvo, dobre kamere i moćan, iako stariji čipset, ovaj pametni telefon svakako ima sve predispozicije da usreći mnoge ljude.

Nakon što sam ga svakodnevno koristio skoro mesec dana, konačno sam spreman da kažem nešto više o ovom modelu i zašto bi apsolutno trebalo da ga uzmete u obzir ako tražite novi Android pametni telefon.

Apsolutni premijum izgled

Što se tiče dizajna, Motorola edge 30 fusion me je osvojio, a siguran sam da će i vas. Telefon je elegantan, moderan i sposoban da “udara” mnogo iznad svoje kategorije. Ovaj model izgleda apsolutno premijum.

Telefon ima zakrivljeni ekran, što je nešto što je često bilo rezervisano samo za flegšip telefone, sa Corning Glass 5 zaštitom sa obe strane i mat završnom obradom pozadi. Takođe ima glatku teksturu zbog koje ga je prijatno držati u ruci, a nećete morati da brinete o poleđini “izrešetanoj” otiscima prstiju.

Uređaj je takođe tanak i lagan. Edge 30 fusion dolazi sa debljinom od 7,5 mm i težak je samo 175 grama.

Prednja strana je nesumnjivo gde blista.

Krasi ga fantastični 6,5-inčni OLED ekran, sa stopom osvežavanja od 144 Hz, FHD+ rezolucijom, 1100 nita maksimalne osvetljenosti, stopom uzorkovanja dodira od 360 Hz i podrškom za HDR10+.

U prevodu ovo znači da će gledanje videa i drugog sadržaja biti pravi ugođaj.

Glatke, glatke perfomanse

Telefon radi gotovo savršeno, nisam imao problema sa zamrzavanjem, “štucanjem” i pregrejavanjem telefona.

Pokreće ga Snapdragon 888 Plus čip, iako stariji, ovo je sposoban komad silikona, naravno, izgrađen na 5nm arhitekturi sa 5G povezivanjem.

Dolazi sa 8/12 GB RAM memorije i sa 128/256/512 GB skladišnog prostora.

Ovo u prevodu znači da ćete imati telefon koji može da vas isprati u svim aktivnostima tokom dana.

Posebno kada uzmemo u obzir moćnu bateriju od 4400 mAh i brzim punjenjem od 68W. U mom ličnom primeru, uspeo sam da napunim telefon od 0 do 48% za nešto manje od 10 minuta.

Kamere za svačije potrebe

Još jedan aspekt gde Motorola edge 30 fusion i više nego uspešno blista su kamere.

Ako bacite samo brz pogled na izbočinu zadnje kamere, možda ćete pomisliti da je ovo uređaj sa dva sočiva - ali zapravo postoji i treći, manji senzor koji vreba sa strane.

Tu je glavna kamera od 50 MP, ultraširoka od 13 MP i senzor dubine od 2 MP.

Glavni senzor od 50 MP, brzo fokusira i obrađuje slike sa obiljem detalja i preciznošću boja. Senzor je podržan HDR-om, koji dobro zadržava naglašene delove i ne preeksponira stvari.

Fotografije su prilično oštre i nude dobre detalje u gotovo svim uslovima osvetljenja.

Prednja selfi kamera je od 32 MP i podržava snimanje u 4K i 1080p rezoluciji.

Sve u svemu, fantastičan sistem kamera i nesumnjivo jedan od najboljih u klasi.

Motorola edge 30 fusion predstavlja interesantno i moćno osveženje u svojoj klasi zahvaljujući svom dizajnu i moćnim performansama koje gađaju zlatnu sredinu između želja korisnika i cene koju su spremni da plate za kvalitetan uređaj.

A da je kvalitetan - kvalitetan je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA