≫ 

Huawei Mate 50 Pro: Flegšip uređaj koji donosi novu eru mobilne fotografije

Trenutno najmoćniji telefon iz Huawei ponude i njihova zvezda u premijum segmentu

  • 2
Huawei Mate50 Pro Foto: Nikola Anđić

Nešto o čemu se ne govori previše u svetu mobilnih telefona je činjenica da je većina glavnih inovacija koje su najveći svetski giganti usvojili na svojim telefonima u poslednje tri godine prvi put viđeno na nekom Huawei uređaju.

Drugim rečima, pre nego što su sankcije poremetile rast kompanije, telefoni kineskog tehnološkog giganta prednjačili su u razvoju i inovacijama mobilnih kamera.

Huawei ponovo uspešno stvara magiju sa svojim najnovijim Mate 50 Pro modelom, koji dolazi dve godine nakon poslednjeg Mate telefona, i donosi novi sistem kamera sa ultra otvorom blende na 10 nivoa uz fizički podesiv otvor blende.

Mate 50 Pro dolazi opremljen nizom najsavremenijih tehnologija, otvarajući novi teren i proširujući obim onoga što korisnici mogu da očekuju od pametnog uređaja.

Vaš glamurozni prijatelj

Mate serija je uvek bila sinonim za simetričan dizajn, a najnoviji model nije izuzetak, a predstavlja veliki iskorak u estetici pametnog telefona, najviše zahvaljujući upravo simetričnom dizajnu Space Ring.

Ovo je takođe prvi put da koristi elegantni Clous de Paris dizajn sa stepenastim uzorkom, ističući do poslednjeg detalja novu vrstu luksuzne elegancije.

Sa prednje strane telefon krasi prelep OLED ekran od 6,74 inča sa zakrivljenim ivicama, rezolucijom od 1228 x 2700 piksela i osvežavanjem od 120 Hz. Tu se nalazi veći zarez za selfi kameru, postavljen centralno na gornjoj ivici ekrana. Taj veći zarez nije takav samo zbog estetskih razloga, već i funkcionalnih, jer pored standardne selfi kamere rezolucije 13 MP, tu se nalazi i 3D senzor dubine.

Mate 50 Pro dolazi u tri boje i dve varijante zadnje strane. Crna i srebrna varijanta napravljene su sa staklenim leđima, dok su leđa narandžaste boje napravljena od veganske kože i moram priznati da je upravo ova poleđina privukla najviše pažnje u našoj redakciji.

U više navrata mogao sam da čujem “Vau! Da li mogu da dodirnem?” od svojih kolega.

Nova era mobilne fotografije

Ono što doprinosi izgledu telefona, a što je jedna od najvećih karakteristika Huawei Mate 50 Pro modela je njegova kamera. Simbol prstena koji je okvir kamere je samo jedan od noviteta na Mate modelu.

Novi Huawei Mate 50 Pro opremljen je najboljom mobilnom kamerom dostupnom na tržištu.

Poseduje moćnu kameru sa ultra otvorom blende od 50 MP i prvim na svetu podesivim fizičkim otvorom blende od 10 nivoa, koji uključuje ključne napretke optičkog sistema.

Sa kamerom sa ultra otvorom blende, Huawei Mate 50 Pro vam omogućava da pravite fantastično jasne snimke i danju i noću.

Automatski prilagođava otvor blende kako bi zadovoljio potrebe svakog trenutka, a profesionalni režim vam daje 10 različitih veličina otvora blende koje možete sami izabrati i prilagoditi zamućenje i dubinu polja na svom najnovijem foto remek-delu.

A jedan od najzaslužnijih faktora i zbog čega je Huawei kamera ovoliko moćna je nova XMAGE tehnologija koja povećava kvalitet fotografije uz koju pruža savršeni kolor i jasnoću na slikama.

Bilo da fotografišete panoramu, ili selfije, fotografije će izgledati besprekorno, ali i vi na njima. Visokom rezolucijom će se pokazati svaki bitan detalj, i a periskopska telefoto kamera podržava opseg zuma do x200, donoseći na taj način snažan kvalitet fotografije bez obzira na to koliko je od vas udaljeno ono što želite da zabeležite.

Čak će vam i fotografija sebe u ogledalu dobiti poseban detalj zbog dizajna telefona i to sigurno neće proći nezapaženo.

Performanse i fenomenalno korisničko iskustvo

Huawei Mate 50 Pro pokreće trenutno najbrži Snapdragon 8+ Gen 1 procesor. Ipak treba naglasiti da zbog poznatih problema, Huawei-ju nije dozvoljena upotreba čipova sa 5G tehnologijom, pa je 5G podrška izostala i na ovom telefonu.

Telefon poseduje 8 GB RAM-a, a na raspolaganju su dve varijante što se tiče skladišnog prostora, 256 GB ili 512 GB, koji se dodatno mogu proširiti ubacivanjem memorijske kartice u hibridni SIM slot.

Još jedna od inovacija je to da ovaj uređaj podržava korisnički interfejs EMUI 13.

Pored drugih pogodnosti, EMUI 13 takođe donosi mogućnost slaganja servisnih vidžeta iste veličine preko foldera za kartice, donoseći pametan i lak način organizovanja vidžeta.

Vidžeti različitih veličina, kao i prečice do aplikacija, mogu se slobodno sortirati i raspoređivati.

Tu je i SuperHub sistem koji omogućava sinhronizaciju podataka kroz razne aplikacije i šerovanje istih samo jednim klikom.

Huawei Mate50 Pro Foto: Nikola Anđić

Kao i na svakom Huawei uređaju, u AppGallery prodavnici aplikacija možete pronaći širok izbor aplikacija u čak 18 kategorija.

Pored globalno popularnih aplikacija, dostupne su i brojne banke, domaći mediji i portali, prodavnice, aplikacije za prevoz – čime je olakšano funkcionisanje svih korisnika.

Svemu tome pomaže napredna baterija kapaciteta od 4.700 mAh i opcija brzog punjenja.

Huawei Mate 50 Pro je uređaj koji će sve ostaviti bez daha na prvi pogled, a čijim ćete se tehnološkim karakteristikama oduševiti pri prvom korišćenju. Nas je sasvim sigurno ostavio bez daha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Durlanac

    7. novembar 2022 | 22:45

    Za 180.000din.?? Teško će se to prodavati.!

  • Irska

    8. novembar 2022 | 01:55

    Imao sam do prije 3 mjeseca huawei p40 pro plus, telefon je vrh , ovaj mate je jos bolji. Ali, ogromna mana mu je sto nema jako puno aplikacija , tj. ne mogu se instalirati. Ogroman problem kod Huawei telefona, iako im je sve ostalo najbolje na svijetu. Zato sam morao da predjem na drugu marku telefona. Ako im ikada Amerika ukine sankcije, vracam se definitivno Huawei- ju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA