Od predstojeće Galaxy S23 serije, Samsung isključivo na Snapdragon čipovima

Sve S23, S23+ i S23 Ultra modele će pogoniti Snapdragon 8 Gen 2 čipset, bez obzira na to kom tržištu su namenjeni

  • 0
snapdragon cip, motorola Foto: Motorola

Dugi niz godina, na adresu južnokorejskog proizvođača stizale su pritužbe od korisnika širom sveta, povodom duplih hardverskih standarda u telefonima njihove premium Galaxy S serije, piše Svet kompjutera.

Naime, ispod haube ovih sprava namenjenih tržištima Severne Amerike i rodne grude, nalazio se Snapdragon čipset. Za sve ostale, isporučivao se čip iz Samsungovog dvorišta, Exynos.

Istini za volju, teško da bi prosečan korisnik prilikom svakodnevnog korišćenja uspeo da primeti razliku, ali, ako je platio premium cenu, sasvim je legitimno da zahteva i pripadajući hardver.

Krajem narednog februara očekujemo lansiranje S23-ke, koja će prekinuti ovakvu praksu. Finansijski direktor kompanije Qualcomm, Akaš Palkivala, to je zvanično potvrdio prilikom najave podnošenja izveštaja o poslovanju tokom četvrtog kvartala.

Dakle, sve S23, S23+ i S23 Ultra modele će pogoniti Snapdragon 8 Gen 2 čipset, bez obzira na to kom tržištu su namenjeni.

Pojedine, prilično opšte karakteristike, već su procurele, pa tako znamo dijagonalu AMOLED ekrana (6,1 inč kod S23, 6,6 kod S23+), njegovo osvežavanje (120Hz) i rezolucije kamera na njihovim poleđinama (50MP primarna, 12 širokougaoni, 10 telefoto i 12 megapiksela, koliko ima selfi kamera).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA