≫ 

Predstavljen Snapdragon 8 Gen 2: Ovo je čip koji će pokretati najbolje Android telefone

Xiaomi, Oppo i drugi brendovi verovatno će biti prvi proizvođači koji će nositi čip do kraja godine

  • 0
snapdragon cip, motorola Foto: Motorola

Qualcomm  je najavio svoj vodeći mobilni čip druge generacije. Snapdragon 8 Gen 2 biće dostupan u različitim vodećim Android uređajima već krajem 2022.

Snapdragon 8 prikazuje poboljšani Hexagon procesor sa većim tenzorskim akceleratorom za ono što Qualcomm kaže da je do 4,35 puta povećana AI performansa.

Ovaj čip je prvi koji podržava INT4, koji je Nvidijin precizni AI format.

Što se tiče igara, 8 Gen 2 se može pohvaliti nadograđenim Adreno GPU-om sa navodno 25 odsto bržim igračkim performansama i 40 odsto većom energetskom efikasnošću prenosi gizmodo.

Novi čip obećava i poboljšane opcije fotografisanja. Naime, Snapdragon Sight pomaže kameri da prepozna razlike u crtama lica, kosi, odeći, pa čak i na nebu, kako bi snimio odličnu fotografiju.

Snapdragon 8 Gen 2 takođe podržava nove senzore slike koji dolaze na tržište, uključujući Samsung ISOCELL HP3, senzor od 200 megapiksela prilagođen ovom konkretnom čipu, i senzore koji podržavaju novi Sonijev HDR format.

Možete očekivati da će se novi Snapdragon 8 Gen 2 pojaviti u budućim Motorola i OnePlus uređajima.

Žiri još uvek ne zna da li će Samsung ostati sa Qualcomm -om za svoje pametne telefone Galaxy S23 sledeće godine kako ima svoj proizvodni proces za proizvodnju čipova sa Exynos procesorom, iako se on retko koristi u svojim izdanjima u SAD.

Xiaomi, Oppo i drugi brendovi verovatno će biti prvi proizvođači koji će nositi čip do kraja godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA