≫ 

Sevaju varnice između Maska i Apple-a: Da li će Twitter biti izbačen iz App Store-a? Ilon već ima plan B

Apple je uglavnom prestao da se oglašava na Tviteru. Da li mrze slobodu govora u Americi?

  • 0
Ilon Mask  apple Foto-kolaž: Tanjug/AP, apple.com

Ilon Mask je ovog ponedeljka rekao da je Apple uglavnom prestao da se oglašava na Tviteru, najistaknutijoj kompaniji koja je povukla oglase sa platforme društvenih medija zbog zabrinutosti zbog politike moderiranja sadržaja pod novim vlasnikom.

"Apple je takođe zapretio da će uskratiti Tviter iz svoje App Store, ali nam neće reći zašto", napisao je Ilon Mask na svom Tviter profilu.

Ovaj potez povezuje proizvođača iPhone-a sa rastućom listom firmi od General Mills Inc (GIS.N) do luksuznog proizvođača automobila Audi of America koje su prestale ili pauzirale oglašavanje na Tviteru od kako ga je milijarder kupio za 44 milijarde dolara prošlog meseca.

Apple je uglavnom prestao da se oglašava na Tviteru. Da li mrze slobodu govora u Americi?“, naveo je Mask u tvitu. Кasnije je u drugom tvitu označio Tviter nalog glavnog izvršnog direktora Apple-a Tima Kuka, pitajući "šta se ovde dešava?"

Mask je rekao „da“ kao odgovor na pitanje korisnika o tome da li Apple preti prisustvom Tvitera u App Store-u ili zahteva moderaciju.

Apple nije još uvek komentarisao ovo pitanje i tit.

Najvrednija svetska firma potrošila je oko 131.600 dolara na oglase na Tviteru između 10. novembra i 16. novembra, u odnosu na 220.800 dolara između 16. i 22. oktobra, nedelju dana pre nego što je Mask zaključio ugovor sa Tviterom.

Mask, koji je sam sebe opisao kao apsolutistu slobode govora, rekao je ranije ovog meseca da je Tviter zabeležio „masovni“ pad prihoda i okrivio aktivističke grupe za pritisak na oglašivače. Prodaja oglasa čini oko 90% prihoda Tvitera.

Pravi svoj telefon?

Kasno u petak, Ilon Mask je odgovorio na tvit u kojem ga jedna korisnica podstiče da napravi sopstveni telefon u slučaju da Google i Apple odluče da izbace Tvitter aplikaciju iz svojih prodavnica.

"Svakako se nadam da do toga neće doći, ali, da, ako nema drugog izbora, napraviću alternativni telefon", odgovorio je novi vlasnik Twittera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA