Fantastična priroda planine Stolovi kroz kameru Huawei Mate 50 Pro telefona

Odlučili smo se za jedan neuobičajen poduhvat - posetili smo mesto neobične prirodne lepote, planinu Stolovi, kako bismo za vas testirali kamere novog Huawei Mate 50 Pro telefona

  • 0
Huawei, planina Stolovi Foto: Huawei

U odnosu na neka druga popularna planinska odmarališta u Srbiji, ova planina je nepravedno zapostavljena. Pored guste šume i pašnjaka po kojima se slobodno kreću poludivlji konji, nekoliko izvora koji seku njene padine u obliku zvezde, tu su i građevine od izrazite kulturno-istorijske važnosti – manastir Žiča i srednjovekovno utvrđenje Maglič.

Ovako bogat ambijent pokazao se više nego zahvalan za testiranje, po oceni renomirane DXOMark laboratorije za testiranje i procenu kvaliteta, trenutno najboljeg sistema kamera na svetu.

Sigurnost na prvom mestu

Iako smo po dolasku na Stolove odmah dobili želju da se rastrčimo po njenim snolikim padinama, naši domaćini iz Gorske službe spasavanja Srbije su nam na vreme predočili da kretanje na svoju ruku po planinskim vrletima nije baš najpametnija ideja. Uputivši nas u sve lepote, ali i opasnosti koje za neiskusne planinare vrebaju na svakom koraku, održali su nam kratak, ali intenzivan, bezbednosni kurs. Zahvalni na njihovoj bezrezervnoj posvećenosti u iznošenju osnovnih bezbednosnih informacija, kao i praktičnoj primeni prve pomoći, odlučili smo da naša prva fotografija bude upravo sa divnim članovima ekipe Gorske službe. A potom, uz njihovu pomoć, konačno smo krenuli u avanturu koja će nam doneti mnoštvo nezaboravnih kadrova sa planine Stolovi.

Veličanstveni detalji uz spektakularan zum do x200

Zahvaljujući periskopskoj telefoto kameri Huawei Mate 50 Pro telefona, mogli smo, na naše veliko zadovoljstvo, da prodremo i u najsitnije detalje prirodne lepote planine Stolovi. Tehnologija koja omogućava zum do x200, uvećala nam je i one scene koje bi, u normalnim uslovima, ostale izvan našeg vidnog polja. Koloritnost i najsitnijih detalja je dovedena do perfekcionizma, što posebno dolazi do izražaja u jednom ovakvom prirodnom ambijentu.

Ovim povodom posebno ističemo i Super Macro režim, tj. snimanje makro video zapisa i funkciju makro slika u slici (PiP) za precizno prenošenje minijaturnih scena u pokretu, što može biti beskrajno zabavno za ljubitelje mikro faune. Super Macro režim se automatski aktivira kada se kamera usmeri na minijaturni objekat u rasponu od 3 do 5 cm. Zahvaljujući besprekornim fotografijama Huawei Mate 50 Pto uređaja nadamo se da ste i vi osetili bar deo čari koje smo vam ovim povodom doneli sa planine Stolovi.

Huawei Mate 50 Pro Foto: Huawei

Tehnologija koja preslikava realnost

Predivan planinski ambijent bio je više nego prijemčiv za fotografisanje. No, zasluge za to u velikoj meri idu i na račun revolucionarne tehnologije kamera sistema Huawei Mate 50 Pro uređaja. Tu, pre svega, mislimo na prvu fizički podesivu blendu od 10 nivoa na svetu. Njene vrhunske performanse omogućuju savršenu ekspoziciju, fokus i teksturu, koje ovim planinskim kadrovima daju jednu posebno realističnu notu.

Trostruki sistem glavne kamere (širokougaono od 50 MP sa fizički podesivim otvorom blende u rasponu od f/1.4 do f/4.0, telefoto od 64 MP sa blendom od f/3.5 i ultra-širokougano sočivo od 13 MP uz otvor od f/2.2) postiže izrazito visoku rezoluciju, a optička tehnologija, koja je znatno unapređena u odnosu na sve druge pametne telefone, njena mehanička struktura, tehnologija snimanja i obrada slike, u praksi zaista oduzimaju dah.

Profesionalni režim prilagođavanja blende doneo nam je mnoštvo kreativnih mogućnosti, od isticanja detalja kroz različite nivoe zamućenja do kreiranja dubine polja, a uz XD Fusion Pro image engine kvalitet slike je gotovo na nivou DSLR-a snimljenog na pametnom telefonu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA