Vreme čitanja: oko 2 min.

Muči vas spor iPhone? Evo kako da poboljšate performanse uz par jednostavnih saveta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Apple je naveo jednostavne savete na svojoj zvaničnoj stranici podrške koji će vam pomoći da rešite probleme sa performansama

  • 0
epl, apple, ajfon, iphone Foto: Pixabay

Postoji mnogo razloga zbog kojih vaš iPhone radi sporije. Uključujući ažuriranje softvera, manji prostor za skladištenje, aplikacije koji rade u pozadini, ili usluge koje koriste nepotrebne sistemske resurse piše sajt returnbyte.

Ne brinite, ako želite da ga ubrzate, samo nastavite da čitate ovaj tekst. Apple je naveo jednostavne savete na svojoj zvaničnoj stranici podrške koji će vam pomoći da rešite probleme sa performansama.

Ako se vaš telefon "ledi", možete da probate ove savete:

- Proverite usluge mreže;

- Zatvorite aplikaciju koja ne reaguje;

- Proverite da li imate dovoljno prostora na uređaju;

- Isključite "power saving" mod na telefonu;

- Držite vaš telefon previše toplim ili hladnim;

- Proverite stanje baterije.

Vaš uređaj može izgledati sporo jer se stalno povezuje sa novim stanicama mobilne telefonije kada ste u vozilu u pokretu. Ako i dalje imate problema sa brzinom mobilnih podataka, dostupnošću ili performansama na više lokacija, kontaktirajte svog mobilnog operatera, navode iz kompanije.

Uverite se da imate dovoljno prostora za skladištenje. Ako je memorijskog prostora na vašem uređaju malo, iOS automatski oslobađa prostor kada instalirate aplikacije, ažurirate iOS, preuzimate muziku, čuvate video zapise i još mnogo toga. iOS briše samo stavke koje se mogu ponovo učitati ili koje više nisu potrebne.

Za najbolje performanse, trudite se da sačuvate 1 GB slobodnog prostora. Ako je vaše skladište konstantno ispod 1 GB, uređaj može da uspori jer iOS ili iPadOS stalno oslobađa prostor za više sadržaja.

Režim niske potrošnje je funkcija za iPhone i iPad koja produžava vek baterije smanjenjem količine energije koju vaš uređaj koristi. U režimu uštede energije, neke funkcije su isključene, a neki zadaci mogu potrajati duže. Ako je ikona baterije žuta, uključen je režim uštede energije.

Vremenom, punjive baterije svih iPhone modela gube kapacitet i vršnu snagu i na kraju ih treba zameniti.

iOS može pokazati stanje baterije i preporučiti da li je treba zameniti.

Ekran osetljiv na dodir koji neispravno reaguje na dodire može učiniti da vaš uređaj deluje usporeno. Ako mislite da vaš ekran osetljiv na dodir ne reaguje kako treba, pokušajte da ponovo pokrenete svoj iPhone. Ako ovo ne pomogne i problem se javlja u istoj oblasti ekrana u više aplikacija, možda ćete morati da kontaktirate servis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA