• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samsung Galaxy S23 serija dobila ažuriranje koje značajno poboljšava kamere

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samsung je poboljšao brzinu i preciznost autofokusa, zajedno sa brzinom aplikacija za kameru i galeriju

  • 0
Samsung Galaxy S23 Ultra

Foto: Nikola Anđić

Post na forumu Samsung zajednice od strane izvršnog direktora kompanije otkrio je tačno koji aspekti kamere na Galaxy S23 su poboljšani. Ova poboljšanja su objavljena kao deo drugog ažuriranja softvera u martu 2023. izdatog za Galaxy S23 seriju u Južnoj Koreji. Ažuriranje dolaze sa S91kNKSU1AVC8 verzijom firmvera i "teško" je skoro 1 GB, prenosi Benchmark.

Kompanija je poboljšala brzinu i preciznost autofokusa, zajedno sa brzinom aplikacija za kameru i galeriju. Kompanija je takođe poboljšala oštrinu ultraširoke kamere u situacijama slabog osvetljenja. Navode se i poboljšanja performansi OIS-a i zamućenosti u nekim režimima:

  • Poboljšanje u Galerija aplikaciji vam omogućava da odmah izbrišete fotografije koje su upravo snimljene i koje se obrađuju.
  • Algoritam autofokusa je promenjen, tako da kada pritisnete dugme okidača, kamera snima fotografiju čak i ako je kadar van fokusa ili nije u potpunosti podešen. Međutim, ako želite da aplikacija za kameru snimi sliku tek nakon što je kadar u fokusu, možete promeniti ponašanje u aplikaciji Camera Assistant (Camera Assistant > Prioritize Focus Over Speed prebaciti na ON).
  • Oštrina je poboljšana, a treperenje je smanjeno prilikom snimanja video zapisa ultraširokom kamerom u uslovima slabog osvetljenja korišćenjem Super Steady režima. Aplikacija za kameru takođe prikazuje obaveštenje koje objašnjava da je režimu Super Steady potrebno dobro ambijentalno osvetljenje za bolji kvalitet slike.
  • Ispravljena je greška koja je ponekad prikazivala zelenu liniju na levoj strani kada se koristi zadnja kamera u Photo režimu.
  • Poboljšana je video stabilizacija kada je rezolucija podešena na Full HD 60fps i kada je postavka Auto FPS isključena dok se koristi zadnja kamera.
  • Poboljšan "banding" problem koji se pojavio na nebu pri srednje niskom ambijentalnom svetlu i kada se koristi visoka rezolucija (50 MP ili 200 MP). Ukupna oštrina je poboljšana u režimima od 50 MP i 200 MP. Samsung je takođe rešio problem povremenog zamućenja poboljšanjem performansi OIS-a.
  • Samsung je takođe rešio problem sa kvalitetom slike kada je noćni režim isključen, a aplikacija Camera Assistant je podešena na sledeću postavku: Shooting Speed > High Resolution > Speed Priority.
  • Rešen je i problem sa kamerom gde prepoznavanje lica nije funkcionisalo nakon završetka video poziva pomoću drugih aplikacije.
  • Samsung je takođe poboljšao stabilnost aplikacije za kameru kada kadar ima subjekte u pokretu.

Sva ova poboljšanja i ispravke uskoro možemo da očekujemo i u drugim zemljama, ali nije isključeno da bi doći kao deo aprilskog ažuriranja, jer smo već na kraju marta meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok