≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj iPhone prve generacije je prodat za suludu sumu na aukciji

Vreme čitanja: oko 1 min.

iPhone prve generacije sa 4GB memorije iz 2007. godine postigao je rekordnu cenu na aukciji, ostavivši prethodne rekorde daleko iza sebe

  • 1

Izuzetno retka verzija iPhone modela prve generacije sa 4GB memorije iz 2007. godine postigla je rekordnu cenu na nedavno održanoj aukciji. Njegova vrednost premašila je sve prethodne rekorde, čime je ovaj model postao najskuplji telefon ikada prodat na aukciji.

Ovog vikenda, u organizaciji aukcijske kuće LCG Auctions, ponuđen je iPhone prve generacije, ali ovaj put kao još veći raritet - bio je to potpuno netaknuti model sa 4GB prostora za skladištenje.

Kako kažu iz aukcijske kuće, originalni iPhone od 4GB bio je dugo vremena "sveti gral" kolekcionarima tehnoloških proizvoda, s obzirom da je prvobitno proizveden u vrlo malim količinama.

Nije se čak ni 2007. godine dobro prodavao, jer su kupci lako davali dodatnih 100 dolara za duplo više memorije. Kao rezultat toga, ovaj model je povučen iz proizvodnje samo dva meseca nakon što je pušten u prodaju.

Ovaj izuzetno redak model, kupljen u junu 2007. godine, ostao je do danas u potpuno netaknutom, originalnom pakovanju. Aukcijska kuća ističe da je reč o fantastično očuvanom uređaju, a zasluga za to ide njegovom prethodnom vlasniku, članu Apple-ovog tima u vreme lansiranja prvog iPhone-a.

Umesto očekivanih 50 do 100 hiljada dolara, za ovaj model iPhone-a nepoznati kupac odlučio je da plati čak 190.372,80 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA