• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako da vam baterija na Android telefonu traje duže? Evo šta Google savetuje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Google je objavio ključne savete i dodatne preporuke za optimizaciju baterije na Android uređajima, uključujući podešavanje osvetljenosti ekrana, upravljanje aplikacijama i aktivaciju adaptivne baterije

  • 2
Android baterija zdravlje baterije

Foto: Lukmanazis / Shutterstock.com

Google je nedavno objavio seriju saveta kojima se korisnicima Android uređaja pružaju praktične preporuke za produženje trajanja baterije. Ovi saveti se fokusiraju na različite aspekte korišćenja telefona, od podešavanja osvetljenosti do upravljanja aplikacijama.

Evo sveobuhvatnog pogleda preporuka koje Google daje korisnicima.

Brže isključivanje ekrana

Prvi savet je brže isključivanje ekrana. Kada ekran nije u upotrebi, njegovo isključivanje može pomoći u uštedi baterije. Ovo je lako postići podešavanjem automatskog gašenja ekrana posle određenog vremenskog okvira.

Kontrola osvetljenosti

Osvetljenost ekrana je još jedan faktor koji utiče na potrošnju baterije. Google preporučuje smanjenje osvetljenosti i aktiviranje funkcije za automatsko određivanje osvetljenosti koja prilagođava nivo osvetljenosti u skladu sa uslovima ambijentalnog svetla.

Upravljanje aplikacijama i adaptivna baterija

Google sugeriše da korisnici identifikuju i ograniče aplikacije koje znatno utiču na potrošnju baterije. Aktiviranje funkcije "Adaptivna baterija" može pomoći u pametnom upravljanju potrošnjom energije na osnovu korisničkih obrazaca.

Isključite nepotrebne opcije i naloge

Preporučuje se i isključivanje zvučnog i vibrirajućeg reagovanja tastature, kao i brisanje neaktivnih naloga koji su povezani sa Android uređajem, kako bi se smanjila pozadinska aktivnost.

Tamna tema i dodatni saveti

Aktiviranje tamne teme takođe može pomoći u očuvanju baterije, posebno na uređajima sa AMOLED ekranima. Pored toga, Google savetuje korišćenje Wi-Fi mreže umesto mobilnih podataka i redovno ažuriranje softvera za dodatne optimizacije baterije.

Kada je vreme za novi telefon?

Ukoliko primetite da nijedan od navedenih saveta ne daje željene rezultate, možda je vreme za razmatranje kupovine novog telefona ili zamene baterije.

Optimizacija baterije je važan aspekt ukupnog korisničkog iskustva i ovakve preporuke mogu znatno pomoći korisnicima u svakodnevnom korišćenju Android uređaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    22. septembar 2023 | 17:29

    A kako iskljuciti google app koje rade u pozadini i nicemu korisnicima ne sluze? Kada se iskljuce sve gluposti koje mozes baterija traje bar dva puta duze i to uglavnom google proizvodi. U vecini slucajeva savrseno nepotrebnih app koje cak i neaktivirane rade u pozadini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA