Vreme čitanja: oko 1 min.

iPhone 15 Pro Max ima problem sa "peckanjem" ekrana: Šta se tačno dešava?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi izveštaji ukazuju na burn-in efekte na OLED ekranima iPhone 15 Pro Max modela, što uzrokuje zabrinutost među korisnicima samo nekoliko nedelja nakon lansiranja

  • 1
iPhone 15 lansiranje Foto: Telegraf.rs

Od svog lansiranja 22. septembra, novi iPhone 15 Pro Max nailazi na sve više kritika od strane korisnika. Ovoga puta, u centru pažnje je problem sa OLED ekranom, koji pokazuje znake takozvanog "burn-in" ili "peckanja" ekrana. Ovaj problem opisuje stanje gde se statičke slike "zapeku" u ekran i postanu trajne ili dugoročno vidljive.

Prvi je o ovom problemu izvestio portal iMore, koji je skrenuo pažnju na brojne žalbe korisnika na Redditu i Apple-ovim forumima.

Na fotografijama koje su korisnici podelili na društvenim mrežama vidi se jasno da su ivice aplikacija, ikone u docku, tastature i vreme na ekranu zaključavanja ostali trajno prikazani.

Nekoliko faktora se istražuje kao mogući uzrok problema. Prvo, OLED ekrani su prirodno skloni ovakvim efektima, ali tehnološka rešenja su ga u velikoj meri smanjila kod novijih modela. Drugo, ultra-svetli ekran iPhone 15 Pro Max, sa svetlinom koja dostiže više od 2000 nita, se ističe kao mogući pokretač problema. Takođe, postoji i teorija da problemi sa pregrevanjem kod nekih modela mogu uticati na pojavu ovog efekta.

Apple Insider, drugi ugledni izvor, napominje da statistički gledano, problem sa "peckanjem" ekrana na iPhone uređajima nije nov i da je učestalost ovog problema približno ista kao i kod prethodnih generacija. Međutim, to nikako ne umanjuje zabrinutost korisnika koji su se suočili sa ovim problemom na svojim novim uređajima.

Od ranije je poznato da iPhone 15 ima i druge probleme, kao što je pregrevanje, zbog čega je Apple već objavio ažuriranje iOS-a. Za sada, preporuka za korisnike koji su primetili problem sa "peckanjem" ekrana je da se jave Apple podršci ili da zakažu termin u Genius Bar-u u lokalnoj Apple prodavnici. Iz kompanije Apple su poručili da će uređaji s problematičnim ekranima biti zamenjeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    18. oktobar 2023 | 16:40

    И!? Које је решење за бачене евре?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA