Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj Samsung telefon više neće dobijati softverska ažuriranja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samsung je zvanično najavio prekid softverske podrške za Galaxy Fold, njihov prvi savitljivi telefon, nakon četiri godine ažuriranja

  • 0
galaxy fold Foto: Profimedia

Samsung je objavio da više neće pružati softversku podršku za Galaxy Fold, svoj prvi savitljivi telefon. Ovaj potez označava kraj perioda redovnih ažuriranja za uređaj koji je bio revolucionaran u trenutku svog lansiranja 2019. godine. Galaxy Fold, koji je privukao pažnju svojim jedinstvenim dizajnom, sada ulazi u fazu bez zvaničnih softverskih nadogradnji, ostavljajući korisnike bez novih funkcija i sigurnosnih ažuriranja.

Samsungova odluka da prekine podršku za Galaxy Fold ne dolazi kao iznenađenje. Uređaj je star četiri godine, što je uobičajeni vek trajanja za podršku većine pametnih telefona. U međuvremenu, Samsung je plasirao nekoliko novijih modela koji nude unapređene funkcije i bolje korisničko iskustvo.

Galaxy Fold, iako i dalje funkcionalan, sada ulazi u period bez redovnih sigurnosnih ažuriranja i novih softverskih funkcija. To znači da bi korisnici mogli biti izloženi potencijalnim sigurnosnim propustima i problemima sa kompatibilnošću sa novijim aplikacijama i uslugama.

Galaxy Fold je imao buran početak, sa odloženim lansiranjem zbog problema sa dizajnom. Ipak, Samsung je uspeo da prevaziđe ove izazove i lansira telefon koji je bio pionir u svetu savitljivih uređaja. Uprkos svojoj visokoj ceni i ograničenoj dostupnosti, Fold je postavio temelje za budućnost savitljivih telefona.

Korisnici Galaxy Fold-a sada se suočavaju sa odlukom o nadogradnji na noviji model. Samsung nudi nekoliko atraktivnih opcija, uključujući Galaxy Z Flip 5 i Galaxy Z Fold 5, koji donose znatno unapređenja u odnosu na originalni model.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA