≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Apple upozorava korisnike koji pune svoj iPhone tokom noći: "To nije dobra ideja"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Apple je posebno upozorio da se izbegava spavanje ili sedenje na kablu za punjenje ili priključku

  • 0
iPhone 14 baterija Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Apple je nedavno izdao važno upozorenje za sve vlasnike iPhone uređaja. Uprkos tome što je punjenje telefona preko noći praksa mnogih, kompanija je istakla nekoliko ključnih razloga zašto bi to moglo biti rizično. Ovo upozorenje dolazi u trenutku kada se tehnologija sve više integriše u svakodnevni život, a sigurnost uređaja postaje prioritet.

Apple nije savetovao da se u potpunosti izbegava punjenje preko noći, već je naglasio važnost punjenja u sigurnom okruženju, posebno onom koje sprečava pregrevanje uređaja. U dokumentu "Važne informacije o bezbednosti za iPhone", dostupnom na Apple-ovoj veb stranici, navedeni su korisni saveti i preporuke za bezbedno korišćenje uređaja.

Jedan od saveta uključuje držanje iPhone-a, kabla za punjenje, adaptera i bilo kog punjača, uključujući i bežične, na dobro provetrenom mestu. Ovo je ključno kako tokom upotrebe, tako i tokom punjenja uređaja. Takođe, preporučuje se izbegavanje produženog kontakta kože sa kablom za punjenje i priključkom kada su povezani sa izvorom napajanja.

Apple je posebno upozorio da se izbegava spavanje ili sedenje na kablu za punjenje ili priključku. Korisnici bi trebalo da koriste zdrav razum kako bi izbegli situacije u kojima je koža u direktnom kontaktu sa uređajem ili njegovim punjačem tokom dužih perioda. Kompanija savetuje da se ne spava na uređaju, adapteru ili bežičnom punjaču, niti da se ovi stavljaju pod jorgan, jastuk ili direktno ispod tela kada su povezani na izvor napajanja.

Apple-ovo upozorenje je podržano i od strane vatrogasnih službi, jedan vatrogasac je na TikToku istakao opasnosti punjenja telefona preko noći, naglašavajući da spavanje tokom punjenja onemogućava korisnike da osete početak požara, što može biti izuzetno opasno. "To nije dobra ideja", rekao je on.

U ovom kontekstu, Apple-ove smernice i saveti nisu samo korisni, već mogu i spasiti živote. Bezbednost treba da bude na prvom mestu, pa je stoga važno da korisnici preduzmu sve neophodne mere kako bi osigurali da njihovi uređaji ne predstavljaju rizik za njihovo zdravlje i bezbednost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA